Datum objave: 27. Studeni 2020

VIDEO - ADIO ŠJOR ŠPIRO / Pjesma umjesto nekrologa: Špiro Guberina i prof. Ivo Livaković sa "Starim prijateljima" pjevaju Vicinu "Bodulsku baladu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Otišao je Špiro Guberina, jedan od najvećih, najpopularnijih i najomiljenijih hrvatskih glumaca.  Iz rodnog Šibenika, u kojem je započeo glumačku karijeru još kao srednjoškolac, Širo je otišao u Zagrebu na studij građevine, a potom matematike i fizike, ali se srećom brzo predomislio i upisao studij glume na Akademiji za kazališnu umjetnost u klasi Branka Gavelle. Kao student  debitirao je 1955. godine u zagrebačkom Dramskom kazalištu u ulozi Sir Olivera Kvariteksta u Shakespeareovoj komediji “Kako vam drago”. Od tada pa do posljednjeg dana igrao je u bezbroj kazališnih, filmskih i televizijskih uloga da bi uvijek ostao svoj i naš, domaći, dio svake obitelji, djetinjstva, mladosti i svih naših života.

Opraštamo se od šjor Špire rijetkim nikada do sada prikazanim filmskim zapisom na kojem je zabilježeno kako su Špiro i njegov prijatelj profesor Ivo Livaković s klapom "Stari prijatelji" zapjevali "Bodulsku baladu" svog sugrađanina Vice Vukova.  

 

Video

Iz kategorije: Multimedia