Datum objave: 15. Svibanj 2020

OBJEKTIV NO - VIDEO KOLUMNA ŽELJKA PETREŠA / Fenomenalni koncert Gradskog komornog orkestra. Slušati glasno!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U nedostatku kulturnih događanja uslijed pandemije koronavirusa zadovoljštinu tražimo u virtualnom svijetu. Iako glazbu nije lako "servirati" na takav način čak i ako raspolažemo najskupljim tehničkim uređajima, neki događaji zaslužuju pozornost kao na primjer fantastični koncerta Gradskog komornog orkestra Šibenik i njegovih gostiju koji je održanog 29. lipnja 2019. godine u crkvi sv. Frane u Šibeniku. Pod ravnanjem profesora Jure Celića, Gradski komorni orkestar nadahnuto je izveo skladbe Musorgskog, Bacha, Vivaldija i Čajkovskog. Bio je to snažan, virtuozan koncert odličnog ansambla s upečatljivim istupima sjajnih solista za pamćenje.

Bila bi neizmjerna šteta da nije snimljen jer bi ljubitelji dobre glazbe u vrhunskoj interpretaciji izvrsnih glazbenika ostali uskraćeni za taj izuzetni glazbeni doživljaj.   

Šibenska glazbena publika odmah je prepoznala je jedinstvenu ljepotu nadahnute umjetničke izvedbe i kvalitetu muziciranja šibenskog Gradskog komornog orkestra pa je glazbenike nagradila dugim aplauzom i pozivima na bis ne želeći da toj čaroliji dođe kraj.

Kako je klasična glazba sve manje zastupljena na šibenskim pozornicama ovim koncertom popunit ćemo “rupu” u ponudi, a ljubiteljima tog žanra upriličit ćemo zaista ugodne glazbene trenutke uz šibensku izvedbu bezvremenih hitovima klasične glazbe uz napomenu: Slušati glasno! Najglasnije!

Gradski komorni orkestar Šibenik 1982. godine osnovali su bivši učenici Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika i prof. Ivica Marcijuš. Orkestar je održao mnoge koncerte u RH i u inozemstvu. Djeluje uz potporu Grada Šibenika i Šibensko - kninske te Glazbene škole Ivana Lukačića, koja je Orkestru osigurala prostor za redovite probe. Nakon kraće pauze, rad Orkestra obnovljen je 2012. godine s redovitim članovima Sanjom Šarić i Perom Hajdićem (1. violina), Blankom Iljadica Zorica i Željkom Komadinom (2. violina), Slavenom Kinkelom (viola), Vanjom Bošnjak i Marijanom Krnčević Rak (violončelo). Obnovljenim orkestrom ravnao je  prof. Ivo Lise, a nakon njega prof. Jure Celić. Od 2013. godine redoviti članovi Orkestra su i učenici Osnovne i Srednje glazbene škole Ivana Lukačića.

Video

Iz kategorije: Multimedia

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3