Datum objave: 02. Svibanj 2020

KINO TESLA PRIKAZUJE - ŠIBENSKI TRUBADURI / Marinko Miše - "I´m in love"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

KINO TESLA PRIKAZUJE: Marinko Miše:  I´m in love

Video zapis: Leontrade, Šibenik, 2018.

Stihovi: Marinko Miše & Nicolas Oosterthius

Glazba: Marinko Miše

Montaža: Danijel Ferić

Realizacija: Kino Tesla Šibenik

Produkcija: mOK d.o.o. Šibenik (Šibenik News), 2020.

Copiright: Marinko Miše,  Leontrade  & Moć komunikacije d.o.o.

 

MARINKO MIŠE (Šibenik 3. 4. 1957.), šibenski glazbenik, pjesnik, skladatelj i slikar, autor prvog šibenskog konceptualnog albuma ambijentalne New age on the sea i glazbeno slikarskog projekta Glazba mora.

Marinko Miše glazbom se počeo baviti 1968. godine. Sam je naučio svirati gitaru i već 1970. godine kao trinaestogodišnjak sa svojim prvim bendom Orion nastupio je na prvoj šibenskoj šibenskoj gitarijadi.

-1972. godine postao je član benda Pauci s kojim je prvi puta nastupio 1. listopada 1972. godine.  Kada su se Pauci razišli Marinko se kao pjevač priključuje hard rock bendu Stop s kojim ostaje do

-1974. godine kada odlazi na studij u Zagreb. U Šibenik dolazi ljeti i svira na turističkim gažama s raznim namjenskim skupinama. S jednom od takvih skupina uspješno je pratio nastupe hrvatske rock & soul kraljice Zdenke Kovačiček.

-1978. godine vratio se u Šibenik i kao član trija Domino do 1985. godine svirao ljetne i zimske gaže u Primoštenu.

-1985. godine otišao je na rad u Njemačku. U slobodno vrijeme svirao je po klubovima u Hamburgu, a  snimio je i single ploču I´m in love. Iako je živio i radio u Njemačkoj, Miše ljeti dolazi u Šibenik i svira ljetne gaže u hotelskom naselju Solaris.

-1989. godine pogođen nizom obiteljskih tragedija godine vratio se u Šibenik gdje se tijekom dramatičnih ratnih godina afirmirao i kao slikar. Svoja djela izlagao je na 20 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, učesnik je i dviju izložbi glazbenika - slikara Poly Art organiziranih u sklopu šibenskih Večeri dalmatinske šansone. Samostalnu konceptualnu autorsku izložbu Glazba mora na kojoj je vizualno i akustički spojio svoje slikarstvo i ambijentalnu glazbu u integralni umjetnički koncept održao je u Muzeju Cate Dujšin u Trogiru.  

Po povratku iz Njemačke u Šibenik radio je na novim pjesmama u suradnji s glazbenikom i glazbenim producentom Darkom Kalogjerom. Tako je nastao njegov konceptualni album ambijentalne glazbe inspirirane morem New age on the sea, prvi takav album i općenito glazbeni album koji je u cijelosti, autorski, producentski i tehnički realiziran u Šibeniku te je kao gotov šibenski proizvod  izdan u nakladi Croatia Recordsa 1998. godine. Album New age on the sea, u kojem se stapaju glazba i slikarstvo,  plod je originalnog umjetničkog izričaja Marinka Mišea Music vision - Painthing art, a posvećen je njegovoj sestri Mariji.

  1. godine Marinko Miše se vratio u ponovno okupljeni bend Pauci s kojim svira i danas.

Glazbeni rad Marinka Mišea Šibenčani su prepoznali i nagradili na Referendumu o najljepšoj šibenskoj pjesmi svih vremena koji je proveden tijekom 2016. i 2017. godine u organizaciji časopisa Volim Šibenik i Županijskog radio Šibenika. Njegova pjesma I´m in love uvrštena je među 100 najljepših šibenskih pjesama svih vremena što je bilo presudno da Miše zasluži status šibenskog trubadura o kojima je kao šibenskom poetskom i glazbenom fenomenu,  Hrvatska televizija 2019. godine snimila dokumentarni film Šibenski trubaduri.   

 

NOSAČI ZVUKA:

SP

Marinko Miše I´m in love  

Hookline Music, Hamburg, 1985.

-I´m in love, stihovi Marinko Miše & Nicolas Oosterthius, glazba Marinko Miše

-Girls, stihovi Nicolas Oosterthius, glazba Fred Strecker

Omot: Marija Miše

CD ALBUM

New age on the sea, Croatia Records, Zagreb 1998.

-Nježni dodir

-Sjećanja

-Nebesko plava

-U smiraj dana

-Bura

-Marija Venera

-Bonaca

-Valovi

-Duga

Glazba: Marinko Miše

Producent: Darko Kalogjera

Tonmajstor: Damir Marušić

Digitalizacija: DEVA, Split

Izvršni producent: Amir Bahtijarević

Urednik izdanja: Dino Dvornik

Likovni urednik: Ivica Propadalo

Grafičko oblikovanje: Klara Galić

Marinko Miše, akustične i električne gitare, Darko Kalogjera, akustične i električne gitare i klavijature

Video

Iz kategorije: Multimedia