Datum objave: 08. Veljača 2012

Snima se dokumentarac o glazbenim počecima Maksima Mrvice

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dokumentarac o glazbenom putu šibenskog klavirskog virtuoza Maksima Mrvica snima se ovih dana na raznim lokacijama u Šibeniku. Riječ je o diplomskom radu Brune Bajić, mlade Splićanke koja studira režiju na Akademiji dramskih umjetnosti, a rodni grad Maksima Mrvice poslužit će joj kao idealna kulisa za priču. Film prati Mrvicu na lokacijama u Šibeniku gdje je započela njegova glazbena karijera poput glazbene škole Ivana Lukačića gdje se prvi put susreo s klavirom, šibensko kazalište gdje je održao neke od svojih prvih koncerata, filmska ekipa u Šibeniku je razgovarala s ravnateljem glazbene škole Rudijem Vučićem, Maksimovom profesoricom klavira Marijom Sekso te brojnim prijateljima i poznanicima.
„Već smo dogovorili da se film nakon službene premijere na jednom splitskom filmskom festivalu prikaže i u Šibeniku i to u sklopu MDF-a. S redateljicom smo već dogovorili i lokaciju prikazivanja filma, šibenska premijera će biti na Trgu četiri bunara“, kazao nam je ravnatelj gradske Turističke zajednice Dino Karađole, koji je s redateljicom i filmskom ekipom dogovarao detalje oko snimanja filma u Šibeniku.
Doznajemo i da se snimanje nastavlja 17. i 18. veljače, a pijanist Maksim Mrvica rado je izišao u susret mladoj splitskoj redateljici i pristao govoriti o početku svog glazbenog puta u rodnom Šibeniku.

FOTO: Željko Koloper Keke

Iz kategorije: Kultura