Datum objave: 23. Siječanj 2012

Besplatna predstava i izložba za 27. rođendan NP Krka

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Uoči 27. godišnjice proglašenja Nacionalnog parka Krka te Međunarodne godine šišmiša, Javna ustanova  Nacionalni park Krka priređuje predstavu „Ja šišmiš“  u izvedbi dramske scene „Virko“. Predstava je prvenstveno namijenjena djeci, a premijera je večeras u 19:30 u HNK Šibenik. Ulaz je moguć s besplatnom ulaznicom koju svi zainteresirani mogu dobiti u Upravnoj zgradi Nacionalnog parka Krka u Šibeniku na Starom pazaru.
NP Krka proglašen je 24. siječnja 1985. godine, a namjena mu je prije svega znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna, a zbog sve većeg broja posjetitelja postoje i turističke djelatnosti. Sutra, na sam dan proglašenja parka u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u 19 sati bit će otvorena izložba „Forma viva“ Fotokluba Šibenik. Tema je rijeka Krka i njena bezvremenska ljepota s naglaskom na njeno očuvanje, a tehnika je crno–bijela fotografija. Premda je to u suprotnosti sa samim nazivom izložbe, namjera je da se Krka predstavi u jednom drugačijem svjetlu, s obzirom na to da je prošlogodišnja izložba Krke u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana voda prikazivala Krku prepunu boja u sva četiri godišnja doba.
Danas i sutra ispred zgrade šibenskog kazališta bit će postavljen štand, gdje će se svi prolaznici, slučajni i namjerni, moći informirati o svim djelatnostima JU NP Krka, o akcijama koje su prošle i onima koje će se tek dogoditi, a svi koji su željni izazova i provjere znanja moći će iskoristiti priliku i za malo nagradno iznenađenje.

Iz kategorije: Kultura