Datum objave: 31. Prosinac 2011

Doček Nove: zabavnjaci, elektronska glazba ili kući uz televiziju

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenčani će ispratiti staru i dočekati Novu godinu uz domaće glazbene snage, Helenu Bastić i grupu Cabaret, klapu Nas Quatros i grupu Bagatin na trgu ispred zgrade Županije na besplatnom dočeku na otvorenom. Za hranu i piće na dočeku na otvorenom pobrinut će se šibenski obrtnici koji će na rivi postaviti štandove, a točno u ponoć bit će upriličen i tradicionalni vatromet. Okupljenima će nazdraviti i čestitati ulazak u Novu godinu šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika. Ante Županović.
U novogodišnjoj noći župan i gradonačelnik posjetit će Javnu vatrogasnu postrojbu grada Šibenika, Službu Hitne medicinske pomoći, Županijski vatrogasni operativni centar i Županijski centar 112.
Prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji, župan će darovati novčanim iznosom od 1.000,00 kuna, a gradonačelnik će prvorođenoj šibenskoj bebi uručiti poklon paket.

Jole i Maja Šuput ili tamburaši

Osim dočeka na otvorenom, do sitnih jutarnjih sati radit će kafići u šibenskom Docu, kako doznajemo, privatnih zabava uglavnom neće biti, ulaz je besplatan u sve dolačke kafiće i svi su dobrodošli u što većem broju. Od živih svirki izdvajamo duo Fenix koji će nastupiti u Domalda, dok se u Leggera ulaz ipak naplaćuje- 50 kuna košta ako želite slušati domaće snage Miro und Gastarbajter band i DJ Marka.

Doček na otvorenom u Šibeniku bit će skroman ali veseo, najavljuju gradski čelnici, a oni koji bili spremni izdvojiti koju kunu više i platiti organizirani doček, družit će se uglavnom s pjevačima zabavne glazbe ili u Novu 2012. godinu ući uz elektronsku glazbu. Primoštenci će u svojoj Aurori ugostiti zabavnjaka/ narodnjaka Ivana Zaka, a Vodički hoteli Olympia i Punta išli su na provjereno i doveli popularne estradnjake Joška Čagalja Jolu i Maju Šuput, pjevače koji na koncerte uvijek privuku pristojan broj svojih obožavatelja.
Šibensko zaleđe ugostit će tamburaše i bećarce- u lozovačkom Atriumu nastupa grupa Viva, na Vratima Krke tamburaški sastav Legolas, a na odmorištu Krka, također tamburaši- sastav Castrum.
Mlađa publika birat će između desetak DJ-eva u Makina/Exit klubu u Vodicama. Za 100 kuna moći ćete poslušati „peglanje“ Ivana Komlinovića, Pero Fullhousea, Edy C-ja, Azteca i mnogih drugih, kako organizatori navode, najboljih hrvatskih DJ-eva.

U klubu Opium nešto skuplji doček, ali i veće face. Za 250 kuna zvijezda večeri bit će Nick Moss ili Groove Assassin, uz Blackbarryja, Iggy Dub-a , A+, Biellu i Astrall. I Vodičani organiziraju doček na otvorenom, na glavnom gradskom trgu od 22 sata nastupa klapa Godimenti.
Ukoliko vam ništa od navedenog ne odgovara, tu je uvijek televizija i novogodišnji program domaće produkcije , akcijski filmovi iz 80-ih i prožvakane komedije. Ili dobro društvo na kućnom tulumu uz obitelj ili prijatelje. Sretnu Novu godinu i dobru zabavu večeras želi vam portal Šibeniknews.

Iz kategorije: Kultura