Datum objave: 21. Studeni 2011

"Zenića ćemo pamtiti kao „renesansnog knjižničara“

Dora Žganjer
Dora Žganjer

"Poštovana obitelji, u nevjerici, zatečene, dočekala nas je vijest o odlasku g. Milivoja Zenića, uvijek dragog prijatelja i sugovornika i uspješnog ravnatelja Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku. Pamtit ćemo ga kao „renesansnog“ knjižničara, kako su ga kolege nazivali, poštujući njegovu predanost struci i zavičaju,  kao nakladnika starih šibenskih knjiga i rukopisa, kao autora koji je kalama, skalama i butama čitateljima otkrivao šibensku baštinu i običaje", stoji u brzojavu sućuti ministra kulture Jasena Mesića upućenom povodom smrti Milivoja Zenića, ravnatelja Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.

"Pamtit ćemo ga kao čovjeka koji je, teškim danima usprkos, svome gradu nametnuo svijest o potrebi nove knjižnice, učinivši tako Šibenik gradom o kojemu se s poštovanjem govori u cijelom knjižničarskom svijetu, postavivši nove standarde knjižničnih prostora. Pamtit ćemo ga kao predanog suradnika Ministarstva kulture i predsjednika u Upravnom vijeću Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Nadasve ćemo ga pamtiti kao dobrog čovjeka", dalje je istaknuto u brzojavu sućuti ministra kulture.

 "Milivojeva mjera života oduvijek je bila dijeljenje radosti, osvijetljenost Šibenika kao životnog sidrišta, dobrohotnost pri dijeljenju znanja, njegova prisutnost u našim životima, njegov profesionalni mar i snaga kojom je obogatio hrvatsku knjižničarsku zajednicu", ističe, prisjećajući se dragog kolege i prijatelja, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišna knjižnice u Zagrebu Dunja Seiter-Šverko.

 

Iz kategorije: Kultura