Datum objave: 11. Studeni 2011

Besplatna kazališna noć 19. studenog

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Četvrtu godinu za redom šibensko kazalište sudjeluje u „Noći kazališta“ , manifestaciji koja se istovremeno održava u 24 hrvatska grada i ukupno 54 kulturne institucije. Prva noć kazališta održana je 2008.godine na inicijativu Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba, a ubrzo se proširila na gotovo sve kazalište kuće u Hrvatskoj.
Iduće subote, 19. studenog od 20 i 30 u HNK Šibenik možete pogledati predstavu, izložbu i poslušati koncert. Program počinje predstavom iz domaće produkcije dramom „KontrAkcije“ u režiji Nenni Delmestre. Ozbiljnu dramu o nehumanom kapitalizmu i neoliberalizmu nose šibenska glumica Orijana Kunčić i mlada Matea Elezović, a KontrAkcije su premijerno izvedene u travnju ove godine.
U atriju kazališta mlada šibenska akademska slikarica Lana Martinović Čala predstavit će se s izložbom iz opusa „Boje moga grada“, a završetak kazališne noći u Šibeniku obilježit će koncert u foajeu HNK Gorana Listeša na gitari i sopranistice Antonele Malis. Na programu su tradicionalne napolitanske pjesme.
Ovo je idealna prilika da kazalište posjete i oni koji tamo ne zalaze često, ulaz na sva događanja je besplatan, predstava počinje u 20 i 30, izložba u 21 i 30, a koncert u foajeu u 22 i 30 sati.

Iz kategorije: Kultura