Datum objave: 25. Listopad 2011

Šibensko Kolo nagrađeno na ovogodišnjoj smotri zborova

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibensko Kolo osvojilo je posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu sklade hrvatskog autora i na ovogodišnjem, 44. Susretu pjevačkih zborova, održanom 22. i 23. Listopada u Novigradu istarskom. Stručni žiri HDS-a nagradio je Kolašku izvedbu dubrovačkog plesnog napjeva „Linđo“, skladatelja Vladimira Berdovića.

U konkurenciji je nastupilo 16 pjevačkih zborova s preko 600 pjevača iz cijele Hrvatske koji su se kvalifikacijskim koncertima plasirali za završni susret u Novigradu. Ukupni pobjednik, prema ocjeni stručnog žirija, je pjevački zbor ‘Josip Štolcer Slavenski’ iz Čakovca, srebrno odličje osvojio je ženski zbor Crkvenog pjevačkog društva ‘Mir’ iz Belišća, dok je brončano priznanje osvojio mješoviti pjevački zbor Sveučilišta u Splitu ‘Vox Animae’.

"Ova nas nagrada istinski raduje jer upravo skladbe hrvatskih autora, iznikle iz tradicijskih plesova i pjesama hrvatskog naroda posebno odgovaraju našem šibenskom, kolaškom mentalitetu. Osvajajući nagradu dvije godine za redom, Šibensko Kolo se na neki način nametnulo kao najbolji amaterski pjevački zbor u tom segmentu glazbenog izričaja u Hrvatskoj. Od srca zahvaljujemo našem maestru Mladenu Tutavcu i njegovom timu suradnika koji su u protekle dvije godine vratili Šibensko Kolo u sam vrh Hrvatskog zborskog pjevanja. Isto tako, veliku zahvalnost dugujemo Gradu Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji, i našim vrijednim sponzorima, posebno Jadranskoj banci Šibenik koji prepoznaju vrijednost našeg rada i naš doprinos kulturnoj promociji Šibenika u Hrvatskoj i inozemstvu. ", ističe Sanibor Vuletin, predsjednik "Kola".

Iz kategorije: Kultura