Datum objave: 24. Rujan 2023

ZATVORENE 3. ŠKURE / Bosansko hercegovački novinar i književnik Šaban Šarenkapić dobitnik nagrade "Stjepan Gulin" za najbolju zbirku pjesama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šaban Šarenkapić dobitnik je Nagrade Stjepana Gulina,regionalne književne nagrade 'za najbolju objavljenu knjigu pjesama koja mu je dodijeljena sinoć , na zatvaranju trećeg festivala književnosti Šibenske kulturne ure (ŠKURE) u Kuću umjetnosti Arsen. Zaslužio ju je za svoju zbirku „Kuća Jasina”. Šaban Šarenkapić je bosanskohercegovački novinar, pjesnik, prozaik i izdavač.

 

Đurđica Čilić, predsjednica žirija, kazala je kako je odluka o proglašenju pobjednika bila jednoglasna.

Knjiga se izdvojila svojim poetičkim stavom, jezgrovitošću i blistavom jasnoćom pjesničkog iskaza. Pjesnikova uronjenost u sinkroniju regijom, autoironijski otpor i sklonost humoru te pjesnikova autorska i životna zrelost, iskazane kroz precizne stihove bile su dovoljne da se žiri jednoglasno odluči upravo za knjigu 'Kuća Jasina' , pojasnila je. 

Festival je trajao tri dana, kao i svake godine, okupio veliki broj priznatih književnica i književnika iz cijele Hrvatske i Regije. Cilj festivala je poticanje i njegovanje književnog stvaralaštva kroz raznovrsne događaje kao što su književne tribine, promocije knjiga, gostovanja renomiranih autora te poetski susreti.

Festival je održan zahvaljujući malobrojnim sponzorima i institucijama grada Šibenika, ali prije svega zahvaljujući golemom radu i trudu Olje Runjić, njezinih bližnjih i prijatelja. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske nije ovom festivalu dodijelilo ni centa.

 

 

Foto: Jasmin Fazlagić

Iz kategorije: Kultura