Datum objave: 12. Srpanj 2023

ĐITA LJETNOG KINA / Mali viganj na Jadriji postaje kino na otvorenom u organizaciji Tvrđave kulture

Diana Ferić
Diana Ferić

Jadrijski Mali Viganj sutra postaje kino na otvorenom u sklopu Đite ljetnog kina, novog projekta Tvrđave kulture Šibenik koji mala ljetna kina donosi diljem otoka i plaža šibenskog arhipelaga! Đitu u četvrtak 13. srpnja na Jadriji u 21.30 sati otvara film Blizu.

Film u režiji Lukasa Dhonta dobitnik je nagrade publike LUX koju uz članove Europskog parlamenta dodjeljuju gledatelji iz cijele Europe. Kruna je to uspjeha ovog malog nezavisnog hita, suptilne režije i izvrsnih glumačkih izvedbi, a koji je zaradio i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Kroz priču o bliskom dječačkom prijateljstvu koje nailazi na čuđenje i osudu okoline, Blizu istražuje emocije i žudnje koje tinejdžeri često osjećaju, ali rijetko razumiju.

Đita ljetnog kina, posebna filmska turneja šibenskim arhipelagom, ponudit će publici izbor nagrađivanih nezavisnih filmova koji su obilježili prethodnu sezonu. Dašak filmske čarolije prostrujat će šibenskim kanalom, od najpopularnijeg gradskog kupališta Jadrije, preko koraljnog Zlarina, Faustovog otoka Prvića pa sve do našeg najvećeg i najudaljenijeg škoja – Žirja!

Projekcije započinju sutra na Malom Vignju, a nastavit će u narednim tjednima svaki četvrtak. Na Žirju se prvi naslov gleda u subotu 15. srpnja, a projekcije će se nastaviti svake subote. Samo dan kasnije platno se diže na Zlarinu (16. srpnja.), a na Prviću će se u filmu uživati od 21. srpnja.

Projekcije kreću u 21:30 sati i dobrodošli su svi ljubitelji filma!

Iz kategorije: Kultura