Datum objave: 03. Ožujak 2023

ŠIBENČANI IZLAŽU U OSIJEKU / U Kulturnom centru Osijek otvorena izložba likovnih radova članova šibenske Grupe 9

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba likovnih radova članova Grupe 9 oz Šibenika otvorena je sinoć u Galeriji KAT, koja se nalazi u sklopu Kulturnog centra Osijek. Svoje radove izložili su umjetnici Boris Čelar, Silvija Sunara, Ivana Skroza, Predrag Jokić, Marin Štokić, Ines Orošnjak, Nada Bogdanović, Duje Kodžoman i Lana Martinović Čala. Izložba traje do 23. ožujka,a petero članova te udruge bilo je na otvorenju svoje izložbe i to Nada Bogdanović, Predrag Jokić, Marin Štokić, Lana Martinović Čala i Ines Orošnja koja je samo za tu priliku doletjela u Osijek iz Londona.

Grupa 9 je osnovana u Šibeniku 2008. godine i u njoj djeluju likovni stvaraoci iz Šibenika i Drniša. Iako ne živimo svi u Šibeniku, a neki od nas žive i rade u inozemstvu, i dalje smo čvrsto povezani i vrlo dobro funkcioniramo. Kao grupa nemamo neku svoju ideju/poruku ili likovni pravac, već nas povezuje zajednička strast prema umjetnosti i potreba za slikanjem. Na našim izložbama svatko od nas prema svom senzibilitetu izlaže recentne radove - rekla je na jučerašnjem otvorenju izložbe u Osijeku, diplomirana slikarica Lana Martinović Čala, koja je naglasila da veći dio Grupe 9, sedmero kolegica i kolega, živi od svog umjetničkog djelovanja, bilo da su slobodni umjetnici ili predavači umjetnosti na školi ili fakultetu.

Zahvalila je na gostoprimstvu domaćinu, ravnatelju Kulturnog centra Osijek Ivanu Kristijanu Majiću

Grupa 9 je do sada, osim u Šibeniku, izlagala i u galerijama u Makarskoj, Splitu, Zadru, te u Mimari u Zagrebu,a sada i u Osijeku. 

Iz kategorije: Kultura