Datum objave: 17. Studeni 2022

POČAST MILIVOJU ZENIĆU / Večeras se otvara 4. izložba Lovely Old Town o ljepoti starih gradova

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvrta natječajna izložba fotografija Lovely Old Town Foto kluba Šibenik i njegovih prijatelja, posvećena prerano preminulom, velikom šibenskom kulturnom djelatniku Milivoju Zeniću (1953. – 2011.) bit će otvorena večeras u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku.

Izložba je bila nazvana Kalama, skalama, butama ... (Šibenika), a 2019. godine mijenja naziv u Lovely Old Town i dobiva međunarodni karakter. Donosi ljepote starih gradova diljem svijeta. Za ovogodišnju izložbu stiglo je 168 fotografija od 42 autora.

Dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta i pet posebnih pohvala. Veseli nas i sudjelovanje novih mladih članova. Za izložbu je primljeno 58 fotografija, a u Knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik će biti izložene 34. Posebnu zahvalnost upućujemo gospođi Zdenki Bilušić na dugogodišnjoj suradnji i pomoći, gospodinu Marinku Šišku na lijepom Predgovoru u sjećanje na zajedničkog nam prijatelja Milivoja Zenića, pokrovitelju izložbe Gradu Šibeniku, te sponzoru Hotelu Bellevue iz Šibenika”, kažu u Foto klubu ‘Šibenik‘.

Žiri u sastavu Zlata Medak (voditeljica za rad s mladima HFS-a), Aleksandar Saša Tomulić (EFIAP i Željko Krnčević (MFH HFS)

NAGRADE:

1. Andrija Vrcan: Brime godina

2. Ante Jelić: Zlatno doba

3. Marina Blažević: Ispod volta

 

ISPOD 18:

Matija Bumbak: U nizu

POSEBNE POHVALE:

Boris Stanić: Na trgu

Branimir Grubišić: Beskraj

Karmen Donđivić: Senjska bura

OGLAS

Ljiljana Dorčić: Moram razmisliti

Siniša Štrkalj: Šibenik 10

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 17. Studenoga u 19 sati, a biti će biti otvorena do 10. prosinca.

 
Iz kategorije: Kultura