Datum objave: 09. Kolovoz 2022

KAD JADRIJU NOSIŠ U SRCU / Šibenčanka Nika Gulin na nozi je istetovirala najprepoznatljiviji simbol Jadrije – raznobojna vrata njenih kabina. Pokreće li ova sjajna ideja zavičajni modni trend?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jadriju mnogi nose u srcu, vjerujemo iskreno, i na to se pozivaju posebno sada kada se obilježava njezin 100. rođendan, a mlada Šibenčanka sa zagrebačkom adresom Nika Gulin Jadriju nosi je na nozi kao vrhunski osmišljen modni detalj. Ona si je još prije pet godina dala kao ukras i simbol svog zavičajnog identiteta te izraz ljubavi prema Jadtiji, na desnoj nozi između gležnja i prstiju na dijelu kojeg nazivamo ris, a stručno se zove dorsum pedis , istetovirati umjetnički lijepo stilizirana raznobojna vrata jadrijskih kabina, najprepoznatljiviji znak tog kupališta. Tako je nastao jedinstveni modni detalj koji oduševljava svojom jednostavnošću., elegancijom i porukom.
-
Nije bilo nekog posebnog posebnog povoda da to učinim – kaže Nika Gulin. -Bio je o jednostavno izraz moje ljubavi i privrženosti prema Jadriji. Nisam imala na umu neku tetovažu, ali kolegice su mi za rođendan poklonile bon za tetovažu, da si istetoviram nešto što želim. Bez razmišljanja odlučila sam se za moju Jadriju jer ja sam zaista dite Jadrije. Cijelo djetinjstvo i mladost provela sam na Jadriji gdje moji imaju kabinu. Za nju me vežu najljepša sjećanja na vrijeme kada smo mi djeca, bosa, cijeli dan u kupaćim gaćicama trčala po Jadriji, kupali, se igrali u šumici i na gusterni. Bila sam uvijek preplanula, crna od sunca, samo su mi se bijelili dlanovi i stopala. To je bilo za mene divno vrijeme, prisjeća se Nika i kaže da joj je žao što tu tetovažu, taj prepoznatljivi simbol Jadrije prepoznaju uglavnom samo Šibenčani, a drugi misli da je to glazbeni instrument metalofon.
Za sada je Nikina tetovaža jedinstvena i unikatna, a bilo bi lijepo da postane autohtoni zavičajni trend i autohtoni modni ukras, kao neki drugi šibenski simboli koji su postali izraz pripadnosti Šibeniku i šibenskom zavičaju i svoje ljubavi prema njima.

Iz kategorije: Kultura