Sidebar Menu

Datum objave: 28. Srpanj 2022

Šibenčani uz Gradski komorni orkestar slavili rođendan Arsena Dedića i njegova neprolazna djela.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradski komorni orkestar pod ravnanjem profesora Jure Celića, održao je danas izvanredno lijep i nadahnut koncert „Arsenu za rođendan... koncert uz kavu”, u povodu 84. obljetnice rođenja pjesnika i skladatelja Arsena Dedića. Uz orkestar Arsena i njegova djela neprolazne vrijednosti slavili su brojni Šibenčani. U izvrsnoj atmosferi Arsenove skladbe i stihove Šibenik je upijao kao žedna zemlja kišu.
Koncert je započeo glazbom koju je Arsen skladao za TV seriju „Jedrima oko svijeta” koja je u aranžmanu Mate Anića zazvonila neočekivano lijepo i skladno. Slijedila je tema iz TV serije „Prosjaci i sinovi” u kojoj je kao solistica nastupila flautistica Katarina Maja Sams i oduševila publiku koja ju je nagradila gromkim aplauzom. S posebnom pažnjom i vidno emotivno dirnuta, pratila je publika Gradski komorni orkestar i violončelisticu Ante Čvorak, izvedbu znamenite Arsenove klapske pjesme „Čuvaj je majko moja” za koju je aranžman napisao prof. Jure Celić. Još je ljepše zazvonila Arsenova „Oršula” s klarinetisticom Martom Burazer, a publiku je na noge digla sopranistica Tara Šolić koja je anđeoskim glasom otpjevala pjesmu „Put u raj”. Slijedila je besmrtna „Kuća pored mora” koja je u aranžmanu Mate Anića dobila novu dimenziju i zazvučala kao vrhunsko djelo klasične glazbe, a općem dojmu pridonijela je izvrsna violončelistica Katarina Mileta. U skladbama „Odlazak” i „O mladosti” kao solisti su nastupili mandolinist Ivan Samodol i violinistica Lucija Stanojević, a krešendo Arsenovog rođendanskog koncerta bila je „Feštarica”, briljantni kolosplet izvornih narodnih skladbi sljubljenih sa skladbama Arsena Dedića i Dušana Šarca; „Vratija se Šime”, „Jere škovacin”, „Ćiribiri bela Mare koja” i „Svitu al se nekad živilo”.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.