Datum objave: 12. Lipanj 2022

ŠIBENSKA POSLA / Jagoda Sablić sa svojim lutkama ne može ući u radionički program MDF -a, ali na Festival bajki u Ogulinu može

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Međunarodni dječji festival u Šibeniku odbio je uvrstiti u svoj bogati radionički program radionicu izrade lutaka šibenske lutkarice i spisateljice za djecu Jagode Sablić, ali su njezin rad prepoznali u drugim sredinama pa sudjeluje na ovogodišnjem 17. Festivalu u Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić na kojem predstavlja i svoje brojne lutke koje su nastale upravo na temelju bajki i legenda.

 

Ogulin pokazuje da mali grad može organizirati veliki festival. Izložba mojih lutaka i radionica s djecom koju smo organiziraliu potvrđuju da je lutkarstvko važan segment u educiranju djece i mladih. Priključili su mi se učenici Obrtničke škole iz Ogulina pod vodstvkm profesorice Valentine Cefanić. Zanimanje za moju radionicu je veliko tako da će trajati dva dana, sudjelovat će i odrasli. Drago što mi je što sam ovdje svojevrsna ambasadorica Šibenika i Šibensko – kninske županije”, kaže Jagoda Sablić.

Dobila je pozive da organizira svoju radionicu izrade lutaka te održi izložbu lutaka i u nekim drugim županijama.

Tradicionalni Festival bajki u Ogulinu održava se od 10. do 12. lipnja. Slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz bogat umjetnički i kulturni program.

Na njemu sudjeluje još jedna Šibenčanka – Ana Bilić, spisateljica za djecu.Šibenska književnica za djecu. Ona je  odjevena u vilu s Kleka, u Đulinom vrtu, održala je bajkopričalicu autorskih bajki, te je potom s djecom od recikliranog kartona izradila Ogulinski dvorac bajki.

Ogulinske ulice i trgovi pretvoreni su u maštovite bajkovite scena pod prigodnim nazivima kao što su Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći...

Iz kategorije: Kultura