Datum objave: 31. Svibanj 2022

PRIZNANJE / Šibenske spisateljice Ana Bilić i Jagoda Sablić sudjelovat će na ovogodišnjem Festivalu bajki u Ogulinu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenske spisateljice za djecu Ana Bilić i Jagoda Sablić pozvane su na ovogodišnji, 17. Festival bajki u Ogulinu koji će s eodržati od 10. do 12. lipnja.

“Bit ću an tom festivalu  ambasadorica djece , svog grada i županije. U tri dana, koliko će taj festival trajati,  djeca će naučiti izrađivati lutke, slušat će legende o Krki i legende grada Šibenika , a s djecom koja budu sudjelovala an radionici planiram uprizoriti predstavu o legendama ogulinskog  kraja”, kazala nam je Jagoda Sablić koja osim što piše, izrađuje lutke  ilustrira.

Na ogulinskom festivalu bit će otvorena I njezina izložba  lutaka, vila, vilenjaka inspiriranih ogulinskom legendama. 
Ogulinski festival bajke je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku.
Iz kategorije: Kultura