Sidebar Menu

Datum objave: 23. Svi 2022

ŽIVOT POD VELIKIM PRITISKOM / Mlada šibenska umjetnica otvorila u Zagrebu još jednu zanimljivu izložbu fascinirana morskom faunom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mlada, ali već etablirana šibenska kiparica sa zagrebačkom adresom Manuela Pauk otvorila je izložbu "Život pod velikim pritiskom" u Galeriji Šira u Zagrebu.,Zamišljena je tako da se gleda pod svijetlom i u mraku, koji se izmjenjuju svakih dvadeset minuta.

Neobični oblici koje pronalazimo u prirodi dugo su vremena inspiracija kiparici Manueli Pauk. Ovoga puta fascinirala se morskom faunom, neobičnim i živopisnim morskim puževima čije su intenzivne, fluorescentne boje i začudni uzorci jedno od zanimljivijih djela prirode. Izložba će pokazati kiparski ambijent koji se sastoji od pedesetak fluorescentnih skulptura morskih puževa. Izložba posjetitelju dopušta sagledavanje ambijenta pod svjetlom i u mraku. Tama u kojoj lebde ovi puževi podsjeća na evolucijske prapočetke života iz kojih proizlazi raznolikost živih bića kao i svi njihovi načine prilagodbe okolini. Ovaj ambijent podsjeća na bogatstvo i šarolikost najveće predstave na zemlji – razvoja života”, piše tportal o toj zanimljivoj izložbi.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.