Datum objave: 29. Ožujak 2022

MALI KOMADI ZA MALE RUKE / Najmlađi polaznici šibenske glazbene škole oduševili na svom cjelovečernjem koncertu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mali komadi  za male ruke ” nazvan je koncert koji su sinoć u Kući umjetnosti Arsen održali  najmlađi učenici Glazbene škole Ivana Lukačića, oni od 1. do 3. razreda. Oduševili su i svoje profesore i publiku koja je napunila tu dvoranu. 

„Naši najmlađi učenici u pravilu nemaju priliku zajedno nastupiti na jednom cjelovečernjem koncertu.  Istina imaju redovite koncerte u  našoj glazbenoj školi, ali ovim sam im željela priuštiti jedno novo glazbeno iskustvo,  da imaju svoju večer kao mali, svi na jednom mjestu i to u lijepom velikom prostoru što mnogi nisu nikad niti osjetili. Oni često  gledaju starije i odrasle te sigurno misle kako oni ne mogu nastupiti na koncertu jer još ne mogu svirati velike komade. Zato smo  osmislili ovaj program, male komade za male ruke, kako bi mogli pokazati  što su naučili”, kaže profesorica klavira  Kristina Pešić, organizatorica tog koncerta. 
Djeca  su se na koncertu odlično snašla i to na klaviru, gitari, violini i violončelu i na kraju su dobili dugotrajan pljesak. 
Iz kategorije: Kultura