Sidebar Menu

Datum objave: 18. Rujan 2021

ŠIBENSKI MONTPARNASSE / Galera je protekla dva dana oživjela kao središte umjetnika i umjetnosti u zajednici

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi  likovnih udruga Grupa 9 i Tempera ostvarili su ono što su obećali – protekla dva dana mnogima nepoznatu, zabačenu ulica u srcu Šibenika, iznad  trga Medulić, poznato kao Galera  pretvorili su u svojevrsni šibenski Montparnasse – središte umjetnika i umjetničkih priča, a Šibenčani su poziv da se pridruže prihvatili.  Navraćali su i turisti. Sinoć su u toj galeriji na otvorenom predstavljeni radovi  članova Likovne udruge Tempera  Galerija "GALERA" predstavljanje radova LU Tempera, uz glazbeni program – nastup pjevačice I gitaristice Maye Mayane. Održane su  i likovne radionice.

 
“Nemam nikakvih iluzija da će ova izložba i naša tri dana išta promijeniti po pitanju valorizacije ove  zanemarene uličice I ovo je izložba koja nestaje i za par sati je više neće biti. Bilo bi idealno kad bi Galera zaživjela i tijekom cijelog ljeta na ovaj način da bude posvećena umjetnicima, ali , pitanje je hoće li se to dogoditi. Nisam baš optimist”, kazao je Borko Čelar.
Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.