Sidebar Menu

Datum objave: 19. Kolovoz 2021

ŽABE U GALERIJI SVETOG KRŠEVANA / Razgledajte izložbu dviju zanimljivih mladih umjetnica koje je spojio motiv kornjača, kod nas zvanih žabe

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba pod nazivom “Žabe” dviju mladih, zanimljivih umjetnica, Šibenčanke Manuele Pauk i Zagrepčanke Tare Beate Racz otvorena je sinoć u Galeriji Krševan u Šibeniku. Izloženi su Prostorna instalacija akademske kiparice Manuele Pauk i ulja na platnu velikih dimenzija slikarice Tare Beate Racz.

Ono što spaja ove dvije umjetnice je motiv kornjače koje se u Dalmaciji nazivaju i žabe. Na instalaciji Manuele Pauk prisutno je više stotina kornjača od terakote, a na slikama Tare Beate Racz u ekspresivnim, psihodeličnim bojama prikazane su morske kornjače.

„Sklad u formalnom neredu ili nepravilnosti, karakteristika je koju dijele ove Tarine slike i Manuelina kiparska instalacija, sugerirajući postojanje više, na prvi pogled neprimjetne, harmonije u stvarnosti”, napisao je autor predgovora izložbi, Feđa Gavrilović.

Tara Beata Racz rođena je 1991. u Zagrebu. Godine 2016. diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu. Godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na 5. bijenalu slikarstva dobila je HPB nagradu za mladog umjetnika.

Manuela Pauk rođena je 1994. godine u Zagrebu, a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2018. godine. Na 40. splitskom salonu bila je među pet finalista za nagradu Salona.

Izložba se može razgledati do 6. rujna 2021.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.