Datum objave: 30. Lipanj 2021

61.MDF / Goran Višnjić čitao djeci "Ježevu kućicu", večeras će im priče čitati najbolji dalmatinski rock vokal

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poznati Šibenčanin, glumac s međunarodnom karijerom Goran Višnjić, koji je prve glumačke korake napravio u šibenskom kazalištu, čitao je sinoć djeci priče u sklopu programa kojim se na 61.  MDF - u obilježava Godina čitanja. Oduševio je publiku svojom interpretacijom "Ježeve kućice"  

Festivalski utorak započeo je radionicama i Antom Tomićem na Libriću u đardinu , nastavio se bogatim literarnim programom, a ubačeno je i malo sporta nogometnom utakmicom ekipe iz Kičmatransa i festivalskih hostesa. Za predstavu na ljetnoj pozornici 'Doktor Svelječić' u izvedbi Gradskog kazališta Sisak djeca su imala samo riječi hvale, a najljepše što se moglo čuti bilo je 'ova je predstava trebala otvoriti Festival'.

'Kad vam je svaka iduća predstava upravo ona koja je trebala igrati na otvorenju, znate da ste napravili odličan posao', poručili su iz MDF-a.

Ove srijede festivalsku publiku čeka bogat,  zanimljiv  i šarolik program. Priče djeci večeras od 19 sati na  na novoj pozornici  između Poljane i Gradske knjižnice čita poznati šibenski roker,  Tomislav Šanić, uz glumicu Dariju Knez i to se ne propušta.

Iz organizacije Festivala mole publiku da večeras na predstavu na ljetnoj pozornici dođu ranije jer se će se festivalska vrata otvoriti prije nego inače zbog skeniranja ulaznica koje još uvijek možete kupiti online na www.mojekarte.hr.

Srijeda, 30.  lipnja, na Festivalu:

10,00 sati, Perivoj Roberta Visianija, Librić u Parku

Likovna radionica 

BOJALAND

19,00 sati, amfiteatar ispred ulaza u Gradsku knjižnicu Juraj Šižgorić

U Godini čitanja, čitaju nam poznati ili manje poznati, ali važni Šibenčani!

Čitaju - Tomislav Šanić -  Šibenčanin sa statusom najboljeg rock vokala Dalmacije, koji se na Večerima dalmatinske šansone, ukazao i kao rock trubadur.  Tomislav će uz knjigu u ruci imati i gitaru pa očekujte uglazbljene priče pri čemu će imati pomoć supruge, Loredane. Uz Tomislava, čitat će i Daria Knez, rođena Šibenčanka, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica te članica glumačkog ansambla zagrebačkog Kazališta Trešnja.

Trajanje: 40 min

Uzrast 5+

19.00 – 22.00 sata, Trg Poljana

Itinerània, Španjolska

LABIRINT

Neobična mreža transparentnih zidova i prolaza sa zagonetnim vratima gdje ćete sami kreirati svoju rutu putovanja kroz ovaj labirint.U ovom labirintu pronaći ćete svo uzbuđenje igre i izazov spontanosti.

19.30 sati, Poljana – ispred festivalskih vrata

SVE ŠTO STE NIKAD ŽELJELI DA PODIJELITE

Izvođači: Domagoj Šoić, Milan Manić

Znaju svašta, a ne znaju ništa. Korisno.

Bacit će puno toga u zrak u nadi da ulove još i više. Na plaži, sportskom terenu, ulici, krovu, garaži, hotelu....... Nešto će vam sigurno moći baciti, prebaciti, nabaciti, odbaciti, predbaciti, podbaciti i izbaciti iz vas ono što svi najviše volimo dijeliti jedni među drugima. Malo pljeska, smijeha i....

Trajanje: 30 minuta

+ Zezanimacija

20.00 sati, Trg Dobrić 

ISTOČNO OD SUNCA – ZAPADNO OD MJESECA

Pripovijeda: Jasna Held, profesionalna pripovjedačica, Dubrovnik

Bajke i priče dio su kulturne baštine svih naroda svijeta. Stoljećima prenošene riječju pripovjedača, pomažu ljudima u spoznaji svijeta i vlastita bitka. Živa riječ pripovjedača, prenoseći snažne slike iz svijeta bajki, slike u kojima živi duh čitava čovječanstva, nanovo oživljava u dušama djece i odraslih, vraćajući nas na prapočetak, pomažući nam da se suočimo sa sadašnjom zbiljom kako bismo aktivno živjeli i stvarali novo sutra.

Trajanje: 90 min

Uzrast 5+

20.30 sati, Perivoj Roberta Visianija

BAKA LIBRIĆ PUTUJE I PRIČA

Predstavljanje knjige Jedrenjak na kraju ulice Tamare Bakran i Vendi Vernić

Izvode: Gordana Trajković i studenti Akademije za kulturu i umjetnost u Osijeku

21.00 sati, Ljetna pozornica (Trg Republike Hrvatske)

MIŠ U TOĆU

 Gradsko kazalište lutaka, Split

Ivana Vuković

Redatelj: Ivan Plazibat

Dramaturginja: Ivana Vuković

Scenografkinja: Tina Vukasović

Kostimografkinja: Ana Marin

Scenski pokret: Damir Klemenić

Skladatelji: Bojan Brajčić i Željana Cvitanović

Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

Glazbena korepetitorica, pijanistica i inspicijentica: Željana Cvitanović

Igraju: Franjo Đaković, Ana Marija Veselčić, Milena Blažanović

Mega popularan chef Mačor Čili nakon uspješne televizijske karijere teško nalazi restoran u kojem će i dalje biti zvijezda. U svom lutanju susreće mega nepoznatu Mišku Sol, koja sa sobom stalno nosi bakine recepte, kojima često i eksperimentira dok sanja da će jednog dana postati prava kuharica. Miška u njihovu susretu vidi priliku da uči od svog uzora, od najboljeg među najboljima, a chef Mačor nada se da će Miškine vještine iskoristiti kako bi vratio svoju slavu.

Trajanje: 45 min

Uzrast: 3+

21.15 sati, Gorica (Ulica don Krste Stošića)  - filmska projekcija - sinkronizirano

RINGE RINGE RAJA

Redatelj: Christopher Jenkins

Žanr: animirani

Uloge: Boris Barberić, Daniel Dizdar, Mirela Videk

Trajanje: 91 minuta

Godina: 2018.

Država: SAD, Kina

Simpatični gusan Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna. Voli svoju slobodu i živi u trenutku. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Uz pačiće koji u njemu vide očinsku figuru, gusan po prvi put doživljava istinsku, bezuvjetnu ljubav i počinje na svijet gledati drugim očima.

Iz kategorije: Kultura