Datum objave: 23. Lipanj 2021

61. MDF / Poljana postala pozornicom za programe na trgovima i ulicama, Ljetna pozornica "bogatija" za 45 mjesta u gledalištu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon dvije glazbene večeri, 61. Međunarodni dječji festival  vratio se na Ljetnoj pozornicisvojim korijenima – kazališnim predstavama. Pod vedrim noćnim nebom uz katedralu svetog Jakova najmlađu publiku zainteresirale su 'Hrvatske vile i vještice', predstava u izvedbi Kazalište Prijatelj i Zagreba. Sigurno ne treba posebno isticati da su djeca uživala, baš kao i roditelji u pratnji. Dobra vijest je da je od jučer moguće kupiti novi broj ulaznica za sve predstave na ljetnoj pozornici zbog proširenja gledališta. Od sinoć su je u gledalištu 45 novih mjesta.

Festivalski program u drugom dijelu dana otvore ulični zabavljači, a čast da zabavljaju Šibenčane i goste grada prazničkog utorka na Poljani pripala je umjetnicima pod imenom 'Niske pobude i visoke pete' + Zezanimacija. Da, bilo je tu i vatre uz festivalska vrata, ali nitko nije nastradao. Dapače.

 

Zanimljiv program u Krešimirovom gradu čeka vas i danas, a što točno, donosimo u nastavku. Skrećemo pozornost da će poznati hrvatski karikaturist inače poznat po svojim političkim karikaturama, večeras održati promociju slikovnice čije karikature potpisuje no o tome više tijekom dana.

19.30 sati, Poljana (Festivalska vrata) - CIRKUS ČUŠPAJZ

+ Zezanimacija

20 sati, Trg Ivana Pavla II. (Mala loža), VREMENASTE PRIČE

Predstavljanje slikovnice Vjetropirasta – Nik Titanik

21 sat, Trg Republike Hrvatske - SREBRNA PREDSTAVA

Silver Dance Company, Izrael

Shimon Mansura

Ova specifična predstava kombinira ples s idejom oživljavanja neživih predmeta od različitih materijala, podižući raspon estetskog izraza plesača i njihove plesne kreativnosti. Kao što plesač kontrolira svoje tijelo u ekstremnim situacijama, tako se različiti materijali pojavljuju kao sastavni dijelovi tijela plesača, testirajući njihovu kontrolu i nad “neživim” materijalima. Ovo je zabavna predstava za cijelu obitelj, u kojoj plesači žele podijeliti svoje iskustvo i vještine s plesnog podija.

Trajanje: 60 min

Uzrast: 6+

21.15 sati, Ulica don Krste Stošića (Gorica) – filmska projekcija

PJESMA MORA

Iz kategorije: Kultura