Datum objave: 14. Lipanj 2021

JASMINKA ANTIĆ PREDSTAVILA SVOJ ROMAN PRVIJENAC : Roman govori uglavnom o ljubavi, ali sam se u njemu i žestoko obračunala s kriminalom i korupcijom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Svestrana Šibenčanka s vodičkom adresom Jasminka Antić koja je široj javnosti poznata kao dugogodišnja članica glumačkog ansambla predstavila je javnosti, na promociji u HNK u Šibeniku svoj prvi roman koji je nazvala "Ljubav u bojama akvarela".

"Knjiga govori o ljubavi, što i naslov otkriva. O ljubavima koje su koje su se našle, koje su se potrošile, koje se nađu kad se najmanje nadaš. Ljubav je glavna uloga romana. Ljubav i u životu ima glavnu ulogu. Uz nju i za nju, vrijedi okrenuti svijet. Kad se dvoje voli, nema jače sile. Ni ljepše nježnosti. Ona može sve Izmislila sam radnju, likove, imena, ali sigurna sam da će se  mnogi pronaći barem i malom dijelu mog romana. Da ne bi govorila samo o ljubavi ubacila sam  i malo krimića. Svakodnevno svjedočimo aferama, korupciji, kriminalu i nečasnim djelima. To me kao osobu zaprepasti, ne mogu vjerovati, a istina je, događa se tu, oko nas. Zato sam i dio toga ubacila u tekst. Kako se ne mogu sama u svakodnevnom životu  boriti protiv toga  kao autorica sam se obračunala sa svime na prilično žestok način. Onaj koji je upao u zlo, postao dio truleži, platio je. Vidjet ćete kako, ako budete čitali knjigu", kazala nam je Jasminka Antić.

Taj njezin prvi roman nastao je u vremenu kada   su nas pozatvarali u kuće, uveli, kako ona kaže,  koprifogo i  dnevno zasipali hrpama loših vijesti.  Počela ga je pisati odavno, ali je brzo odustala zbog drugih obveza. Lani je pronašla taj rukopis i dala se na posao.

"Budući da  inače puno i stalno pišem krenula sam sebe testirati, vidjeti mogu li sama stvoriti i radnju i likove i odnose. Uspjela sam i jako sam ponosna. Na društvenoj mreži često objavljujem opažanja koje ljudi rado ih čitaju, to mi je bio poticaj da nastavim pisati taj davno započeti roman. Kad su nas strpali u lockdown među naslaganih bilježnica i tekstova, izvukla i početak romana. Pročitala sam i bila zadovoljna, jako zadovoljna. Pomislila sam da je sad vrijeme da ga završim jer vremena imam na pretek. Pretipkala sam početak i krenulo je, posložili se likovi, radnja. Radila sam svakog dana, nakon obavljenih kućanskih poslova, poslijepodne. Satima, svakog dana. Uronila sam u roman i nosilo me iz dana u dan. Čini mi se da je nastao jako brzo", otkriva autorica.

No koliko je taj roman brzo i s lakoćom napisala puno teže joj je bilo izdati ga.

"Uz pomoć, veliku pomoć dobrog prijatelja i jedne prijateljice koja želi ostati anonimna, tiskana je moja prva knjiga, a  upravo završavam  i drugu. Još malo dotjerivanja teksta, pojačavanja psiholoških stanja i bit će uskoro  gotova", otkrila nam je Jasminka koja je još pod dojmom subotnje promocije svog prvog romana.

"Promocija je bila predivna. U mojoj drugoj kući,  šibenskom kazalištu, uz moju divnu ekipu koja se potrudila učiniti mi tu večer tako toplom i drugačijom. Bila sam dirnuta jer su tu promociju napravili s puno ljubavi.  Zahvalna sam svim srcem na tome daru koji sam dobila", iskreno nam je kazala.

FOTO: Ante Baranić

Iz kategorije: Kultura