Datum objave: 18. Kolovoz 2020

VIŠE OD KONCERTA / Matija Dedić je virtuoznošću na klaviru oduševio publiku na Baroneu i izazvao snažne emocije vezane za Arsena

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert Matije Dedića pod nazivom "Matija svira Arsena", koji je održao sinoć na tvrđavi Barone u očevom rodnom Šibeniku, bio je puno više od koncerta. Bilo je to još jedno krajnje emotivno podsjećanje na Arsena, veličini njegovog djela  i njegovu čvrstu povezanost sa Šibenikom  kako za Matiju i njegovu obitelj, tako i za sve koji su bili u publici.

"Zahvalio bih ljudima iz Tvrđave kulture Šibenik koji su inicijatori ove večeri, kao i našeg zajedničkog koncerta na sv. Mihovilu. Drago mi je da na ćaćinu 5. godišnjicu mogu tu, na ovom prekrasnom mjestu napraviti posvetu svome ocu. Koliko god je ovo komoran koncert i sviram sam, baš mi je drago da sam u ovom ambijentu da ne bude pretužno i sjetno. Ne možemo ćaću nikako zaboraviti, ali sve više pokušavamo i Zoran Predin i ja, kada radimo koncerte ćaći, da to ne bude pre tužno jer onda i meni to malo teže pada- kazao nam je Matija za ŠibenikIN uoči koncerta na tvrđavi Barone.

Virtuoznim koncertnim programom  Matija je publiku na Tvrđavi Barone proveo interpretacijama  Arsenove  neponovljive glazbe. Među publikom, koja je koncert pratila uz pridržavanje epidemioloških mjera, bila je i Arsenova supruga Matijina majka, glazbena diva  Gabi Novak.

Na početku je sve pozdravio šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je istaknuo da će  Šibenik  skorašnjim otvaranjem Kuće umjetnosti Arsen odati trajnu počast ovom velikom glazbeniku i umjetniku.

FOTO/ Facebook stranica tvrđave Barone

Iz kategorije: Kultura