Datum objave: 11. Srpanj 2020

VEČER ZA PAMĆENJ/Emotivna Nera Gojanović i nadahnuti instrumentalni tandem Gordana Pavić & Boris Plazibat u samostanskom vrtu sv. Lovre

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Operna pjevačica Nera Gojanović, pijanistica Gordana Pavić i saksofonist Boris Plazibat, održali su u inspirativnom ambijentu samostanskog vrta sv. Lovre koncert za pamćenje. Bio je to umjetnički i glazbeni doživljaj kakav se ne događa često. Nera je bila posebno nadahnuta i emotivna, a glazbeni tandem Pavić & Plazibat pravo otkriće. Glazba je tekla glatko, fino i spontano u intimnoj atmosferi ugodne ljetne večeri, a u publika je uživala u vrhunskim inspiracijama nezaboravnih melodija iz najbolje jazz pjesmarice, biranim songovima iz mjuzikla i velikih filmova, a na iznimno lijep način odana je i glazbena počast nedavno preminulom geniju filmske glazbe Enniu Morriconeu.
Koncertom Nere Gojanović, Gordane Pavić i Borisa Plazibata, Šibenik se ponovno otkriva kao glazbena metropola, a šibenski glazbenici kao vrsni umjetnici koji znaju prići publici ne odričući se svojih umjetničkih dosega i artističkih vrlina.
Koncert pod indikativnim, ali nebitnim imenom "Vječne melodije i jazz standardi" (bilo je dovoljno napisati Nera, Gordana i Boris), organizirala je Turistička zajednica Grada Šibenika. Kapa dolje i naklon do poda za takvu potporu kulturi, umjetnosti i Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura