Datum objave: 16. Lipanj 2020

VIDEO / Stjepan Hauser održao koncert na Skradinskom buku i zaključio da je Nacionalni park 'Krka' najljepša je pozornica na svijetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je zasvirao u praznoj pulskoj Areni i tako oduševio obožavatelje diljem svijeta, poznati glazbenik Stjepan Hauser održao je i solo koncert na Skradinskom buku, najdužoj sedrenoj barijeri u Europi i jednoj od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske.

Inspiriran događajima vezanim za socijalno distanciranje i navikavanje na tzv. „novo normalno“, Hauser je seriju svojih koncerata bez publike simbolično nazvao „Alone, Together“, a ovaj u NP „Krka“, poseban je po tome što je odsviran uz najveličanstveniju vodenu kulisu Skradinskog buka.

Koncerti „Alone, Together“ Stjepana Hausera dostupni su na njegovom službenom Youtube kanalu, a njima se Hauser pridružio brojnim drugim slavnim glazbenicima koji su za vrijeme izolacije zbog pandemije koronavirusa, vraćali optimizam ljudima sviranjem iz svojih domova, ali i s nekih od prepoznatljivih svjetskih lokacija. 

 

Iako je tijekom karijere imao priliku nastupati u nekim od najpoznatijih koncertnih dvorana diljem svijeta, Hauser je priznao kako ga je priroda NP „Krka“ svojom ljepotom ostavila bez daha.

Pozornica NP „Krka“ djelo je najvrsnijeg arhitekta – prirode. „Svirati na Skradinskom buku bilo je jedno čarobno iskustvo. Priroda me uvijek dodatno inspirira i pojačava doživljaj glazbe deset puta pa je spojiti glazbu i prirodu za mene nešto najljepše moguće,“ kazao je Stjepan nakon snimanja i dodao: „Prvi put sam ovdje i oduševljen sam. Čuo sam puno puta koliko je prekrasno, ali kad to doživiš i vidiš svojim očima, uživo, i pogotovo kad si u sredini vode, daleko od sviju, u srži, to je čista magija.“

Stjepan je za Nacionalni park „Krka“ odabrao skladbe sa svog prvog samostalnog albuma „Classic“koji je izašao početkom godine, a na kojem donosi remek-djela svjetske klasike, u aranžmanu za violončelo.

 

Iz kategorije: Kultura