Datum objave: 08. Lipanj 2020

ŠIBENSKE GLAZBENE DIVE U HNK U ŠIBENIKU / Nera Gojanović i Gordana Pavić ostavile publiku bez daha

Diana Ferić
Diana Ferić

Poseban glazbeni užitak pružile su večeras na svom koncertu u HNK u Šibeniku, prvom nakon koronakrize, dvije šibenske glazbene dive - mezzosporanistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić s pomno izabranim i osvježenim repertoarom u kojem je bilo i Bizeta i Ravela, Brahmsa, Donizettija  i Satiea, glazbenog romantizma, ali i ne samo njega.

Nera Gojanović  je u glazbenim djelima koja je  izabrala potvrdila svu raskoš svog glasa uz savršenu pratnju Gordane Pavić.

Na žalost, šibensko je kazalište,  unatoč takvom glazbenom izazovu,  bili slabo popunjeno no tridesetak zaljubljenika u  glazbu uživalo je, kako su nam kazali, u svakom djeliću te glazbene večeri. Poslovično popularna arija Habanera iz Bizetove opere Carmena bila je tako samo jedna od onih koje su publiku večeras ponijele. 

"Prvi koncert trebale smo održati 8. ožujka, ali smo ga zbog koronakrize morale otkazati i bile smo među prvim kolateralnim  žrtvama te pandemije. Unatoč tome vježbale smo i pripremale se sve vrijeme, a kako smo o ožujka do danas planirale imati tri koncerta sav smo repertoar zgusnule u večerašnji program", kazala je Nera Gojanović koja je večeras pjevala na francuskom, talijanskom, njemačkom i starogrčkom jeziku, a nije  zatajila da je uzela i poduku nekih gimnazijskih profesora.  

Iz kategorije: Kultura