Datum objave: 21. Travanj 2020

EDUKATIVNO - MUZEJSKA AKCIJA / Da nije bilo koronavirusa šibenski muzej bi bio domaćin, a ovako će sve ići virtualno s temom LJUBAV

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa i obustavljanja svih skupova ovogodišnji 25. Edukativno - muzejske aktivnosti u povodu Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, bit će održane virtualnu tako da će svaki muzej organizirati svoje aktivnosti. Inače, da nije bilo koronavirusa domaćin ovogodišnje akcije bio bi Muzej grada Šibenika na čiji prijedlog je i prihvaćeno da tema ovogodišnje akcije bude LJUBAV.

" Nakon što je lani tema bila gastronomija pa smo istraživali stare recepte ove godine smo se odlučili da to bude ljubav, kao da smo znali da će nam to danas biti najpotrebnije u vrijeme ugroze od koronavirusa. Kad kažemo ljubav mislimo na to kako je prenijeti u naše priče iz muzeja - iz naših depoa, stolova ladica. Mislimo da je upravo ljubav bio prvi osjećaj koji su osjetili i naši predci. I ove godine smo u Županiji u toj akciji povezali sva četiri muzeja - šibenski, drniški, kninski i betinski, a pridružili su nam se i Civitas sacra i Muzeja Fausta Vrančića s Prvića. Svatko će osmisliti neke aktivnosti vezane za temu koje će podijeliti online s našom publikom", kaže Željko Krnčević, ravnatelj šibenskog muzeja.

Šibenski muzej odabarao je temu "Ljubav prema mome gradu" koju će širiti pogotovo među najmlađima kroz interaktivne online radionice. Katedralni muzej Civitas sacra obradit će temu "Katedrala - odraz Božje ljubavi", kninski muzej "Ljubav prema moru", Muzej Fausta Vrančića je izabrao temu "od Fausta s ljubavlju", betinski muzej "Ljubav prema brodogradnji" i tradiciji, a drniški "Ljubav prema rodnom kraju".

Iz kategorije: Kultura