Datum objave: 23. Prosinac 2019

TRADICIONALNO OKUPLJANJE KULTURNJAKA / Sljedeće godine Šibenik će biti bogatiji za jednu multimedijalnu dvoranu - bivše kino Odeon

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalni blagdanski domjenak za djelatnike kulturnih institucija u Šibeniku održan je danas u foajeu kazališta uz obećanje njivohih prvih ljudi kako će sljedeća godina biti još uspješnija od ove koju isto tako smatraju uspješnom.

Gradonačelnik Šibenika Željku Burić istaknuo je kako je kultura u Šibeniku jako bitna i da su njegove kulturne institucije učinile puno u promidžbi Šibenika. -

"Grad Šibenik će definitivno pružati podršku svim našim ustanovama, a ono na čemu ćemo raditi je da što prije počnemo s obnovom ove zgrade kazališta, koja već ima građevinsku dozvolu, a sada radimo na iznalaženju načina za financiranja. Iduća godina će sigurno biti i novi iskorak jer ćemo dobiti jednu novu multifunkcionalnu dvoranu. Time ćemo postići da rasteretimo kulturne ustanove i vratimo im dignitet,a uskoro kreće i obnova zgrade Kazališta", najavio je gradonačelnik Burić.

Ovogodišnje okupljanje prošlo je bez Pavla Roce, najdugovječnijeg šibenskog kulturnjaka koji je operirao srce i dobro s e oporavlja, a njegove je pozdrave okupljenima je prenijela Jasenka Ramljak, dugogodišnja šefica Međunarodnog dječjeg festivala.

 

Iz kategorije: Kultura