Datum objave: 23. Prosinac 2019

Izložbu "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku" posjetila ekipa HTV-a koja je prepoznala bogatstvo šibenske rock baštine i rock kulture

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ekipa Hrvatske televizije koja je prepoznala bogatstvo šibenske rock baštine i rock kulture te o tome snimila dva dokumentarna filma, posjetila je izložbu "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku" koja je velikim dijelom nastala zahvaljujući njenom zanimanju za rockersku povijest Šibenika.

HTV-ovu ekipu: snimatelj Dušan Vugrinec, asistentica redatelja Žaklina Komljen i dizajner rasvjete Ljudevit Friščić, predvodili su Ivo Kuzmanić i Aleksej Pavlovsky, redatelj i urednik u Odsjeku pučke i predajne kulture Produkcijskoga odjela Kultura Hrvatske radiotelevizije, dokumentaristi koji su snimiti film "Od Jadnika do Polarisa" o neuništivo dugovječnom šibenskom bendu "Polaris", te film o grupi "Mi" koji obuhvaća početke rock and rolla u Šibeniku, a još je u montaži.

Filmovi o Šibeniku kao gradu rock and rolla i bogate rock baštine, snimljeni su prema pričama i istraživanjima novije šibenske povijesti, Stanka Ferića, urednika časopisa "Volim Šibenik", koji je i autor izložbe "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku".

Ekipi HTV-a u razgledavanju izložbe u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić", pridružili su se članovi dvaju najstarijih aktivnih šibenskih bendova "Polaris" i "Pauci". Susret trajnožarećih rock veterana bio je svojevrsni povijesni događaj pun dobrih vibracija.

Izložba "Kako je počeo rock and roll u Šibeniku" postavljena je u povodu obilježavanja 50. rođendana benda "Pauci", a otvorena je do 30. prosinca.

Iz kategorije: Kultura