Datum objave: 02. Prosinac 2019

RADIONICA STAKLOMOZAIKA: Šibenska Grupa 9 uspješno približava likovnu umjetnost građanima u povijesnoj jezgri Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić
Radionicom  staklomozaika koju je vodila akademska slikarica iz Drniša Silvija Sunara proteklog vikenda su završile aktivnosti u povijesnoj jezgri  šibenske umjetničke  Grupe 9 koje su bile namijenjene široj javnosti, popularizaciji likovne umjetnosti i obogaćivanju kulturnog života u povijesnoj jezgri.
 
 
 
"Ta me tehnika privukla i potpuno sam joj se posvetila. ja ne kupujem gotove komadiće stakla nego bojim veću plohu pa mi staklar to izreže na kockice. Tako su ovi radovi pravi unikat, ništa u njima nema gotovo, svi elementi su ručno napravljeni", otkrila nam je umjetnica.
 
 
 
 
"Ovo mi je prvi susret s ovom tehnikom, iako  se amaterski bavim likovnom umjetnošću.  Savladali smo osnove i sada ću nastaviti raditi mozaike u sa staklom sam", kazao nam je Joško Despot.
 
Grupa 9 je, na čelu sa  Borkom Čelarom, u svibnju ove godine u organizirala četverodnevno likovno događanje u  dijelu povijesne jezgre nazvanoj Galera pod nazivom "Galerija Galera". Održali su izložbe na otvorenom, koncerte, radionice za djecu i otkrili posjetiteljima povijest tog dijela starog  Šibenika.
Iz kategorije: Kultura