Sidebar Menu

Datum objave: 07. Studeni 2019

MARIJA BRAUT U ŠIBENIKU:Muzej grada Šibenika ugostio izložbu "Moj Zagreb" prve dame hrvatske fotografije

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba fotografija Marije Braut "Moj Zagreb " bit će otvorena večeras u Muzeju grada Šibenika u 19 sati. Posveta je to gradu Zagrebu jedne od njegovih fotografskih ikona, Marije Braut (1929. - 2015.) koju običavaju nazivati prvom damom hrvatske fotografije. Poznata po lirskoj crno-bijeloj fotografiji ovdje su njene snimke u boji koje otkrivaju njezino kretanje i ljubav prema svome gradu.

"Zagreb je moj grad. Snimanjem sam ga upoznala. Imam neke ustaljene rute, ali i istraživala sam, snimala sam po narudžbi i nove dijelove grada. Jednom prilikom sam fotografirala i sve zagrebačke parkove. Tako sam upoznavala mjesta na koja inače nikad ne bih stigla. Ne mogu ga ne snimati kad sam svaki dan u njemu. Svaki dan nešto vidim“, izjavila je jednom prilikom Braut.

Marija Braut bila je osvjedočena zaljubljenica u Međunarodni dječji festival u Šibeniku koji je desetljećima pratila i njegova događanja bilježila svojim fotoaparatom.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam