Sidebar Menu

Datum objave: 21. Kolovoz 2019

Organizatori kažu da je festivale na Martinskoj ove godine posijetilo 15 000 ljudi

Diana Ferić
Diana Ferić

Prošlog vikenda završena je lijepa glazbena priča koja se odvijala ovo ljeto na novoj i jedinstvenoj festivalskoj destinaciji u srcu Dalmacije, na Martinskoj pored Šibenika. Prva sezona Martinske je privukla preko 15 tisuća posjetitelja za vrijeme šest festivala i jednog jednodnevnog događanja, uz zamjetan porast inozemnih gostiju te povećanje broja posjetitelja na svim pojedinačnim događanjima

Prostor nekadašnjeg auto kampa Martinska, te poznato gradsko kupalište uz inicijativu i intenzivnu suradnju Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te organizatora festivala otvorilo je novu stranicu svoje povijesti. Lokaciju iznimnog potencijala, zajedničkim snagama, "oživjeli" su ovo ljeto festivali Regius, Seasplash, Kanal, Nox, Membrain i Blast i jednodnevni TLM #5 warm up.

 

"Martinska je posljednjih mjesec dana bila mjesto okupljanja brojnih glazbenika, kreativaca, umjetnika iz svih krajeva, a posjetitelji su osim u raznovrsnom glazbenom programu i popratnim sadržajima uživali u predivnoj i netaknutoj prirodi te spektakularnom pogledu na naš grad. Vjerujem kako su organizatori svih šest festivala, koliko ih se izmijenilo kroz srpanj i kolovoz na Martinskoj, zadovoljni polučenim uspjehom, a nas posebno veseli što se projekt realizirao uz izuzetnu suradnju svih sudionika", rekao je Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika.

 

Prva sezona na Martinskoj započela je s Regius festivalom čije je deveto izdanje održano 12. i 13. srpnja i time svečano otvorio ovo okupljalište za sve ljubitelje dobre zabave i dobre glazbe. Kroz vikend su se na pozornicama izmijenili Električni orgazam, Eyesburn, Zoster, Sajsi MC, Stoka, Cold Snap, Them Moose Rush, Piknik Park i brojni DJ-i. Dnevni program obogaćen je radionicom Acroyoge, hodanjem na slacklineu i sličnim zabavnim aktivnostima. Vikend nakon, u Dalmaciju po prvi put je stigao Seasplash festival i to sa svojim 17. izdanjem.

 

Najdugovječniji hrvatski festival posvećen soundsystem kulturi ove je godine prvi put imao i koncert otvorenja, koji je održan 17. srpnja na prekrasnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovila u Šibeniku. Nakon toga festival se preselio na Martinsku gdje je kroz četiri dana ugostio neke od najvećih svjetskih velikana dub, roots i bass glazbe među kojima su se našli Lee Scratch Perry, Mad Professor, Dub Pistols, Vibronics, Edo Maajka, High5 i još preko 30 izvođača. Svaki festival ovog ljeta održan na Martinskoj posjetiteljima je osigurao besplatno mjesto u kampu, pa je jednako tako bilo i na Seasplashu. Dnevni program su obogatile i brojne radionice, poput yoge, DJ radionice, video produkcije i intuitivnog udaraljkanja.

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam