Sidebar Menu

Datum objave: 12. Lipanj 2019

Veličanstveni nastup Katedralnog dječjeg zbora iz Augsburga u šibenskoj katedrali

Diana Ferić
Diana Ferić

Augsburger Domsingknaben, Katedralni dječji zbor iz Augsburga, jedan od najglasovitijih dječjih zborova nastupio je sinoć pod pod vodstvom dirigenta Stefana Steinemanna u šibenskoj katedrali. Bio im je to prvi koncert na turneju po Dalmaciji, a nastupit će još u crkvi sv. Dujma u Splitu crkvi sv. Stošije u Zadru. Izveli su duhovne motete te glazbu Bacha, Allegria. Lassoa i Palestrina, a pjevali su i na hrvatskom jeziku. Publika je bila oduševljena.

 

Zbor je do sada održao turneje po Europi, Japanu, Kanadi, Ekvadoru, Južnoj Africi i gostovao u Sjedinjenim Američkim Državama te u Kini. Pjevao je pred predsjednikom Republike Njemačke Joachimom Gauckom kao i pred papom Benediktom XVI. u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu. Izvedbe zbora zabilježene su na snimkama za neke od najvećih diskografskih kuća: Harmonia mundi, EMI, Ars musici i Deutsche Grammophon. Snimku Mahlerove Treće simfonije izvedene sa Simfonijskim orkestrom Bavarskoga radija pod ravnanjem Bernarda Haitinka BBC Music Magazin proglasio je Snimkom godine. Vrhunsku izvedbu zbora Bachovih korala zabilježio je Deutsche Grammophon u sklopu Bach 333, projekta objave najvećeg i najcjelovitijeg kompleta nosača zvuka posvećenih djelima Johanna Sebastiana Bacha u povodu 333. obljetnice njegova rođenja.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam