Datum objave: 27. Travanj 2019

Njihovo glazbeno putovanje:Nera Gojanović i Gordana Pavić još jednom oduševile šibensku publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Oduševile su svoju vjernu publiku, u punom atriju Muzeja grada Šibenika večeras mezzospranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana svojim slavljeničkim koncertom kojim su obilježile 15 godine suradnje, nazvali su ga "naše glazbeno putovanje" koje se uspješno nastavlja. "Uživali smo", "Bile su odlične kao i uvijek", "Možemo biti presretni što u Šibeniku imamo ovakve kvalitetne glazbenice", bili su komentari koje smo čuli nakon koncerta.
Za 15 godina suradnje, članice Luca, šibenskog Lions kluba uručile su im na kraju koncert buket od 15 raznobojnih ruža!.

 

Koncert je Gordana Pavić započela Debussyjem, nastavile su potom zajedno ona i Nera izvođenjem triju Kuncovih popevki, a onda je uslijedio Ravel s dvije skladbe koje je Nera Gojanović otpjevala na grčkom jeziku.
Prvi dio koncerta bio je posvećen impresionistima, a drugi romantičarima u kojem je Nera Gojanović izvela arije iz Straussovog Šišmiša i Donizettijeve Lucrezia Borgia koje inače izvode muškarci.

Koncert su završile ddvjema arijama iz Bizetove Carme, a za bis su odabrale Bernsteinovu "I hate music". Gordana Pavić, kao pravi virtuoz na klaviru odsvirala je i dvije skladbe Federica Chopina, koji joj je omiljeni skladatelj.

"Drago mi je što slavimo 15 godina suradnje i što smo se toliko držale, ali nije bi drago što to znači da smo sada 15 godina starije otkako smo počele zajedno svirati", u šali je kazala Nera Gojanović pozdravljajući publiku. 


Njihova je suradnje počela slučajno. Neru si pozvali u Šibenik da bude partnerica jednom tenoru iz Argentine na njegovom nastupu, a Gordana je bila zadužena za klavirsku pratnju. Od tad vrlo uspješno surađuju i nastupaju diljem Hrvatske, a bez obzira na to što se razlikuju i po karakteru i po temperamentu među njima, kažu, nikada nije bilo nesuglasica.
"Motivirane smo i dalje i nadahnute i naš program uvijek osvježavamo i unosimo nešto novo", kazala je Gordana Pavić.
Koncert "naše glazbeno putovanje" izvest će i u Zagrebu i Zadru.  

Iz kategorije: Kultura