Sidebar Menu

Datum objave: 24. Siječanj 2019

Tako se to radi:Zdenka Bilušić odala počast Mladenu Bjažiću na godišnjicu njegove smrti

Diana Ferić
Diana Ferić

Kao što se i očekivalo Šibenčani su "kliknuli" na izložb Zdenke Bilušić posvećenu Mladenu Bjažiću, koju je večeras otvorena u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. Razigrane slike i skulpture koje je Zdenka naslikala odlično su prikazale svima omiljenog Bjažića, a autorica je kazala kako je upravo njegova duhovitost inspirirala za ovu izložbu, piše ŠibenikIN.


"Jednom sam čuo da je Mladen Bjažić imao tisuću prijatelja, a nijednog neprijatelja i ta me se izjava dojmila jer to je upravo bilo tako. On je skrbio o jeziku i baštini i zauvijek ćemo ga se sjećati", kazao je ravnatelj knjižnice Vilijam Lakić na otvaranju izložbe.

Izložba 'Nosi me more' stilski i konceptualno nastavak je Zdenkinih ciklusa 'Homines volantes' i 'Libri', a proteklo ljeto je bila  postavljena i u Zavičajnom muzeju Vesne Parun na Zlarinu. Autorica Zdenka Bilušić, svestrana umjetnica, inače i voditeljica ogranka Matice hrvatske u Šibeniku svojim je razigranim skulpturama i slikama prikazala Bjažića u najboljem svjetlu.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.