Datum objave: 16. Rujan 2018

"Varoški amarkord" oduševio sinoć publiku u šibenskom kazalištu,večeras ga gledajte na 1. programu HTV-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadovoljstvo, jake emocije i smijeh pokazali  su sinoć svi koji su bili na promociji prve  epizode dokumentarnog serijala šibenskog novinara Ivana Živkovića-Žike "Varoški amarcord" pod nazivom "Tri pjevača malo jača", a film nisu ocijenili „malo jačim“ kako to Šibenčani znaju za puno toga reći nego izvrsnim.

Film će biti prikazan večeras u 20. 40. u udarnom terminu, na prvom programu HTV-a.  Taj dokumentarac govori o odrastanju u šibenskoj Varošu tri velikih  šibenskih pjevača i umjetnika Arsena, Vice i Miše  koji su obilježili pola stoljeća zabavne glazbe bivše države, ali i o fenomenu Tesline ulice u kojoj su svi oni i neka druga pjevačka imena rođeni. U filmu se pojavljuju i neki šibenski oriđinali što mu daje posebnu, autentičnu notu.

„Tri godine sam utukao u ovaj film, gurao ga u početku i kad nije bilo para, satrao i malo zdravlja od napetihzivaca, ali - generalno, bila je to pustolovina vrhunskog užitka. Varoški amarcord je u međuvremenu postao četverodijelni serijal u koji su upale epizode Split, Sinj i Zadar“, kaže autor.

 Projekciju filma ispred šibenskog kazališta najavila je Šibenska narodna glazba,a a nije izostao niti crveni tepih.

Snimatelji filma su također Šibenčani  Tomislav Krnić i Nino Film je ovog ljeta prikazan u službenoj selekciji Pula Film Festivala i u Vukovaru,

Ivan Živkoviž Žika izučio je i fenomen Varoši u Splitu, Sinju i Zadru što je tema ostala tri epizode  tog  dokumentarnog serijala.

 

FOTO:Facebook i Šibenik IN

Iz kategorije: Kultura