Datum objave: 06. Rujan 2018

FOTO Otvorenje Outlook festivala: Bonobo oduševio, Wiley se opet nije pojavio

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Sinoć je velikim slavljem u pulskoj Areni otvoreno 11. izdanje Outlook festivala. Nastupilo je više od 40 glazbenika, program je trajao 7 sati a Arena je bila pristojno popunjena. 

Glavna zvijezda otvorenja, Bonobo, je uz cijeli bend i veličanstveni light show upravo pulskom amfiteatru završio veliku svjetsku Migration turneju na kojoj je promovirao hvaljeni istoimeni album nominiran za nagradu Grammy. Na kraju koncerta, kojeg su obilježili najveći hitovi praćeni pjesmama s novog albuma, Bonobo je srdačno pozdravio publiku nakon podužeg bisa i najavio kratku pauzu od nastupa nakon što je odradio čak 173 koncerata diljem svijeta.

 

 

Legendarni radijski voditelj David ‘Ram Jam’ Rodigan u Areni je proslavio 40 godina karijere predvodeći The Outlook Orchestra i vokaliste koji su izvodili najveće himne reggaea, junglea i dancehalla poput Beenie Manove uspješnice Sim Simma i jednog od najvećih regge hitova You don’t love me jamajkanske pjevačice Dawn Penn.

 

Veliki glazbeni spektakl otvorili su DJ-evi Gkut & Andy H i britanski hip hop duo Children of Zeus. Kao zvijezda večeri mjesecima je bio najavljivan "kul grimea" i britanska underground legenda Wiley, ali on se sinoć nije pojavio. Opet, jer je ovo već treći put da je najavljen kao izvođač na Outlook festivalu, a nikad do sad nije uspio nastupiti. Veliki broj fanova ta je vijest, objavljena sat vremena prije otvorenja Arene, doslovno shrvala i naljutila, jer je popriličan broj gostiju u Puli jučer došao upravo radi njega. Kao zamjena za Wileya koncert je zatvorio veteran festivala i "otac DnB-a" Goldie, koji je, u doduše kratkom setu, dobro prodrmao temelje pulskog amfiteatra.

Najveće europsko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture u trajanju od 380 sati danas seli se na tvrđavu Punta Christo gdje će više od 300 izvođača do ponedjeljka ujutro nastupiti na deset pozornica i 40 party brodova.  

Iz kategorije: Kultura