Datum objave: 04. Rujan 2018

FOTO Sutra počinje 11. Outlook - najveći europski festival bass glazbe. Bit ćemo tamo!

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Petu godinu za redom Outlook festival sutra će biti otvoren spektakularnim koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni. Čast da otvori 11. Outlook ove godine pripala je maestru ambijentalne glazbe Bonobo koji će uživo s bendom odsvirati svoj posljednji i cijenjeni album "Migration". Uz njega tu je jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea - Wiley koji se smatra pionirom u britanskoj underground glazbenoj sceni. Sir David Rodigan će s 20- članim The Outlook Orchestrom izvesti glazbu koja je obilježila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Povrh ovih velikih imena na velebnu pozornicu Arene popet će se mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus koji stižu iz Manchestera.

 

 

Nakon otvorenja u Areni, Outlook festival ujedinit će tisuće ljubitelja basa na tvrđavi Punta Christo pored Pule, gdje će se četiri dana i noći, od četvrtka do ponedjeljka, slaviti sound system kultura i svi žanrovi koji su se iz nje razvili; od reggaea do drum’n’bassa. Nastavljajući tradiciju predstavljanja novih talenata, te poštovanja glazbenih legendi, 11. Outlook festival tako najavljuje više od 300 imena kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C, Noisia, Digital Mystikz, Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy i The Heatwave.

 

 

I ove godine reporteri portala Šibenik News popratit će za vas i otvorenje festivala u Pulskoj areni i četverodnevni program na tvrđavi, tako da očekujte dojmove iz prve ruke i utiske Šibenčana na 11. Outlooku. Čitamo se!

Iz kategorije: Kultura