Datum objave: 21. Kolovoz 2018

jeboTon sinoć spontano rasplesao prolaznike središtem Šibenika i unio vrhunsku zabavu

Diana Ferić
Diana Ferić

Grupa zagrebačkih vrhunskih glazbenika okupljenih pod nazivom jeboTon rasplesala je sinoć Šibenik, spontano i bez ikakvih najava svog nastupa. Stali su ispred Getaldiusa i počeli svirati i pjevati, a prolaznici su zastajali i ostajali tako da se na kraju to pretvorilo u svojevrsni koncert. Nakon veselja sa šibenčanima družili su se u šibenskoj kultnoj konobi Marenda 1.

 

„Bez obzira jeste li metalac, rocker, panker, hipster ili nešto drugo, rasplesat ćete se na njihovim koncertima i osjetiti pozitivu koju šire“, napisao je netko o njim ai pogodio bit u što su se sinoć uvjerili svi koji su prošetali središtem Šibenika.

 

Kroz jeboTon ansambl djeluje nekoliko bendova, od kojih su neki Antidepresiv, Hren, Lobotomija, Porto Morto, Prazna Lepinja i Spremište. Kako se nose s glazbenim svijetom, što nam pripremaju za svoj rođendanski koncert u Vintageu i mnoge druge stvari - otkrijte u ovom kratkom razgovoru sa članom kolektiva, Filipom Berlengijem.
jeboTon ansambl nema fiksni broj članova i na svirci nastupaju oni članovi koji dođu (ponekad se pojedini članovi pojave i usred svirke). Kroz ansambl je prošlo preko trideset ljudi koji su u nekom periodu bili dio sastava, a obično nas na nastupu nema manje od šest ni više od petnaest. U ansamblu djeluju članovi svih bendova i nerijetko sviraju instrument koji im nije glavni, tj. instrument koji inače ne sviraju u svom matičnom bendu.
Objavili su svoj prvi album -„Širi ljubav ili šuti“, izdanje od trinaest pjesama koje zajedno ne traju duže od trideset pet minuta, ali zbog svoje upečatljivosti

Evo nekoliko stihova s tog albuma:
Nemam za burek
Nemam za kebab
Ja nemam ništa
Od onog što mi treba

ili:

Nisam rođen da bih umro od tumora
Nije mi suđeno da dočekam sudnji dan
Još ću samo ovu pjesmu da se inatim
Jer čovjek se teško prilagodi
Vlastitoj propasti, nestanku smisla
Jer život piše pobjede
A čovjek pamti samo poraze
Novo vrijeme za osrednje
Novi dani dolaze

FOTO:Facebook
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: