Datum objave: 17. Kolovoz 2018

Enes Kišević u Šibeniku:Riječ bi trebale širiti pozitivnu energiju, kao Tesla svjetlo

Diana Ferić
Diana Ferić

Nikola Tesla, Antun Branko Šimić i Tin Ujević oživjeli su na jednu noć u sjećanju, u izvedbi, u počasti koju im je sinoć odao književnik Enes Kišević u Šibeniku. Književna večer na livadi ispred kluba Azimut, u zajedničkoj organizaciji s kulturnom udrugom Fotopoetika, a uz podršku Javne ustanove Nacionalni park Krka, privukla je veliki broj ljubitelja lijepe pisane riječi, štovatelja djela velikog pjesnika Enesa Kiševića koji je ono što je trebala biti njegova večer nesebično podijelio s kolegama koje rado slavi i mlađim naraštajima pisaca koje podržava poput šibenske književnice, putopjesnikinje, putnice i prevoditeljice Maje Klarić, ujedno moderatorice sinoćnjeg programa.

 

'Ja sam ovu noć posvetio svojoj kolegici Maji jer mlađi su stariji do nas. Svi naraštaji prije nas ulagali su u nas, a u nju će još ulagati. Ništa ne počinje od nas', poručio je Kišević na početku manifestacije koju je otvorio pjesmom iz Majine zbirke 'Vrijeme badema'.

 

Tim je Kišević pokazao da je ne samo velik književnik već i čovjek. 'Jedino što imamo na ovom svijetu je riječ. Riječi su najveće dobro koje imamo. One nas mogu podići, one nas mogu spustiti, a ljudi se tako olako služe riječima. Riječi bi po meni trebale širiti jednu dobru energiju, svjetlo kakvo je širio Nikola Tesla', kazao je Kišević stojeći ispred velikoj broja publike koja se okupila na livadi ispred Azimuta, a pod budnim okom svetog Jakova.

 

Sonetni vijenac 'Dar Nikoli Tesli' bio je okosnica književne večeri kojom su organizatori htjeli dati svoj doprinos obilježavanju 123. obljetnice da je Krešimirov grad među prvima na svijetu dobio izmjeničnu električnu javnu rasvjetu o čemu svjedoči hidroelektrana na rijeci Krki u okviru Nacionalnog parka Krka.


 

Iz kategorije: Kultura