Sidebar Menu

Datum objave: 18. Srpanj 2018

Večeras na tvrđavi Barone: Otvaranje Musice Appassionate i "Večer mjuzikla"

Diana Ferić
Diana Ferić

Rasprodane su ulaznice za večerašnji “Večer mjuzikla koncert na tvrđavi Barone u Šibeniku „Večer mjuzikla“ kojim se svečano otvara ovogodišnji festival Musica Appassionata. Poznate mjuzikle izvest će Martina Klarić, sopran, Nera Gojanović, mezzosopran, Krešimir Stražanac i bas-bariton uz pratnju pijanistice Gordana Pavić.

 

„Da bi nešto postalo i ostalo artistički vrijedno, nije bitno samo postojati, već stvoriti tradiciju koja će biti njegovana. Upravo osnivanjem i već više od jednog desetljeća održavanjem Festivala klasične glazbe „Musica appassionata“ naša lokalna zajednica stvorila je prepoznatljiv kulturni brend. Kroz čitavo desetljeće ime ovog grada i Festivala prenosili su brojni istaknuti umjetnici iz zemlje i inozemstva. Tomislav Mužek, Stefan Milenković, Edin Karamazov, Monika Leskovar, Martina Filjak samo su neki od njih. Upravo visok nivo kvalitete izvođača i izvedbi te zanimljive lokacije održavanja programa omogućile su nam prepoznatljivost destinacije kao kulturnog odredišta brojnih umjetnika. Cilj nam je svakako obogatiti program Festivala, koji smo prošlogodišnjim velebnim koncertom Stefana Milenkovića na tvrđavi sv. Mihovila podigli još jednu stepenicu više, i na taj način privući sve veći broj ciljanih posjeta. Klasična glazba podrazumijeva se kao sofisticirana i profinjena te se svakako nameće kao jedinstven jezik, razumljiv svima. Stoga upravo te njene blagodati s radošću prezentiramo. Musica appassionata (strastvena glazba), filter je umjetnosti u našem gradu koji će pod svoje okrilje primiti istinsku, pravu umjetnost, na radost svih onih koji umjetnost žive i štuju“, ističe organizatorica Nera Gojanović.

U nastavku pogledajte program ovogodišnje Musice Appassionate:
 

 

21. srpnja 2018. u 21 sat, Kalustar samostana i crkve sv. Frane
Henschel kvartet

23. srpnja 2018. u 21 sat, Sokolarski centar u Dubravi
Komorni trio „Crisostomo“
Krešimir Marmilić, violina, Matija Štajcar, violončelo, Biserka Krčelić, harfa

31. srpnja 2018. u 21 sat, Crkva Gospe van grada
Gitarski kvartet
Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić

 

06. 08. 2018. u 21 sat, Tvrđava Barone
Aljoša Jurinić, klavir


Svečano zatvaranje festivala
07. 08. 2018. u 21, 30 sati, Klaustar samostana i crkve sv. Frane
Hathor Plectrum Quartet

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.