Datum objave: 28. Lipanj 2018

Gradonačelnik Burić primio predstavnike međunarodne umjetničke organizacije WAG

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnike međunarodne umjetničke organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj WAG – World Art Games, zahvaljujući kojoj u sklopu 58. Međunarodnog dječjeg festivala ulice grada Šibenika krase festivalske zastavice koje su izradila djeca iz 14 zemalja svijeta, primio je danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

„Hvala vam na vašoj suradnji te što ste postali dio ovogodišnjeg MDF-a. Festivalske zastavice nisu nikad bile šarenije i bogatije te su postale ne samo simbol Festivala djeteta već i atrakcija za naše mnogobrojne goste.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te članovima WAG-a iz Novog Zelanda (Sabine Poppe), Norveške (Erling Kittelsen), Velike Britanije (Vanessa Garside i Mansour Olawale Jumaa), Izraela (Shula Ross), Meksika (Ingrid Rosas) predstavio grad Šibenik.

Jasmina Paunović i Peter Weisz, predsjednici Glavnog odbora WAG-a, zahvalili su se gradonačelniku Željku Buriću na prijemu i podršci te najavili nastavak suradnje s MDF-om i Gradom Šibenikom i u budućnosti.

WAG – World Art Games međunarodna je organizacija sa sjedištem u Osijeku, a odborima u više od 70 zemalja diljem svijeta čiji su članovi umjetnici raznih umjetnički kategorija, akademski obrazovani, profesionalci i amateri. Godišnje WAG održava prosječno 50-ak umjetničkih događaja u cijelom svijetu, u organizaciji odbora ili glavnog ureda, nacionalnog ili međunarodnog karaktera poput festivala, izložbi ili umjetničkih kolonija.
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: