Datum objave: 25. Lipanj 2018

Rađanje umjetnika: Svi razlozi zašto biste trebali upisati dijete na radionicu MDF-a

Šibenik News
Šibenik News

Radna atmosfera vladala je jutros ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i na trgu u neposrednoj blizini Studija Galerije svetog Krševana! Radionički programi 58. Međunarodnog dječje festivala u Šibeniku, koji su s radom počeli jutros, zaokupili su maštu brojnih polaznika i pozornost usputnih prolaznika.


Ispred zgrade šibenskog kazališta odvijala se radionica CHAlleNGEd GAMES pod vodstvom vizualne umjetnice iz Graza, Veronike Tzekove dok je poljski lutkar Adam Walny djeci otkrivao čudesan svijet izrade lutaka kakvima redovito oduševljava svoju publiku. Osim što vodi radionicu te održava predstave na Novoj sceni, Walnyjeva izložba lutaka može se pogledati u foajeu šibenskog kazališta.


Neke nove radionice počinju sutra, a da je radionički program Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku zanimljiv ne samo polaznicima, kojih je redovito nekoliko stotina, već i voditeljima pokazuju zvučna imena koja rado dolaze dijeliti svoje znanje s mlađim generacijama.


Tako će se od sutra do 28. lipnja na Maloj loži održavati novinarska radionica, Mali veliki govornici, koju će voditi novinarka i urednica, Sanja Smiljanić Grubišić. Prepoznatljivo televizijsko lice koje znamo iz emisije Potrošački kod! Jer, kad MDF organizira radionica potrudi se da svoju djecu povjerite ljudima koji, što bi se reklo, znaju znanje!
Ako se bojite da vaše dijete previše bulji u ekran, upišite ga neku od radionica Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Za ovu ste godinu možda i zakasnili no evo zašto to ne biste smjeli ponoviti i dogodine. 

Na radionicama MDF-a u Šibeniku dijete se: druži s vršnjacima, razvija socijalne vještine i potencijale, razvija kreativnost te stječe nova znanja, uči o novim kulturama, stječe samostalnost i samopouzdanje te razvija toleranciju na drugo i drugačije.


Pohađanje radionica šibenskog Festivala u nemalom broju slučajeva pokazalo se i kao rađanje umjetnika!

 

FOTO: Ante Baranić
 

Iz kategorije: Kultura