Datum objave: 24. Svibanj 2018

Na ovogodišnji OFF u Šibenik stižu Zafir Hadžimanov,Vedran Ružić, Miroslav Tadić...

Diana Ferić
Diana Ferić

Direktor OFF-a Vojo Marković predstavio je danas, na neobičnoj, ležernoj konferenciji za novinare u Perivoju Roberta Visianija program 12. Jazz&Blues festivala koji će se održati od 19. do 21. srpnja na trgu ispred crkve sv. Frane.


Prvog dana nastupit će Vedran Ružić, poznati hrvatski kontrabasist ,a premijerno će predstaviti projekt 'Spiritual Market'. Taj projekt spaja različite umjetnosti pa će se uz dok bude trajao koncert na pozornici vrtjeti i film koji je autorsko djelo samog Vedrana

 

Poseban je kuriozitet da će na OFF-u ove godine nastupiti i pijanist, kompozitor, aranžer i glazbeni pedagog Vasil Hadžimanov, nezaobilazno ime srbijanske  i europske jazz scene. Hadžimanov će premijerno izvesti i pjesme s još neobjavljenog albuma 'Lines in Sand', koji se na tržištu očekuje ove godine.

 

Drugi dan festivala otvorit će Zvjezdan Ružić Sexstet, bend brata Vedrana Ružića. Riječ je o pijanistu, aranžeru i skladatelju iz Rijeke koji je prvi samostalni album 'The Knightingale Cabaret' objavio 2015. godine, i koji mu je donio i dvije nominacije za Porin. Poznati gitarist i česti gost Šibenika Miroslav Tadić također je jedno od zvučnijih imena ovogodišnjeg OFF JAZZ festivala, a nastupit će s violinisticom Yvette Holzwarth iz Los Angelesa čiji se glazbeni interesi kreću od europskog , arapskog i američkog folka do suvremene eksperimentalne glazbe i improvizacija.
Zadnji dan Festivala publika će moći slušati i gledati Marko Ramljak band šibenskog violinista s ljubljanskom adresom koji je već 2015. godine oduševio publiku OFF festivala, kada je premijerno izveo skladbe sa svog trećeg studijskog albuma 'Mindset'.

 

Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, zatvorit će 12. OFF festival svojim spojem mediteranske melidioznosti s ritmovima latino glazbe i suvremenim jazz tendencijama. Izdali su pet autorskih albuma i kompilaciju najboljih ostvarenja. Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša najnagrađivaniji je domaći jazz skladatelj, a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi. Na koncertu u Šibeniku, uz Elvisa Stanića nastupit će i Tonči Grabušić – bubnjevi i udaraljke, Damjan Grbac – bas i Ivan Popeskić – klavijature.

„Napravili smo festival u skladu s financijskim mogućnostima, a za nešto više jednostavno nemamo trenutno novaca. Pretprodaja karata počet će ubrzo,. Festivalska ulaznica za sva tri dana stoji 200, a za jedna dan 100 kuna“, kazao je Vojo Marković.
Festival se organizira uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Šibenik.

 

Iz kategorije: Kultura