Datum objave: 30. Kolovoz 2017

Poigrajte se na izložbi More,ljudi,obala u šibenskom muzeju i učite o umjetnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba More ljudi obala, izložba, koja je otvorena u Muzeju Grada Šibenika spojila je umjetnost i edukaciju. Organizatori su, u sklopu 47. izdanja te tradicionalne izložbe, pripremili slagalice i edukativne kartice kao idealan spoj razonode i učenja.

„Cilj je potaknuti interakciju publike odnosno navesti posjetitelje da se okušaju u vizualnom izazovu te primjene viđeno i naučeno. Umjetnost nije puko gledanje, već se temelji na promišljanju prikazanog, analizi i komparaciji“, kažu u Muzeju.

Slagalice koje sadrže preslik motiva sa slika kao što su Šibenka, Iz Otpisa, Grad u Boji, Atelje, Uvala i Noć namijenjene su stoga kako odraslima tako i mladima te služe razvijaju vizualne percepcije, stavljajući motoriku u drugi plan.

Edukativne kartice pak baziraju se na povezivanju parova po određenom ključu. Cilj je kroz igru spojiti slike i pojmove, razvijati logiku i asocijaciju te naučiti nešto o umjetnosti.

„Dobra volja, malo strpljenja i razigrani duh je sve što Vam treba, stoga dođite i poigrajte se zajedno s nama u najljepšoj igraonici na šibenskoj obali“, poručuju iz Muzeja Grada Šibenika.

 

Iz kategorije: Kultura