Datum objave: 20. Kolovoz 2017

Liam i Peter iz Hothouse Flowersa oduševili publiku u pauzi Večeri šansone

Diana Ferić
Diana Ferić

Irska grupa Hothouse Flowers, koja je svjetsku slavu stekla osamdesetih svirala je sinoć na večeri dalmatinske šansone u pauzi dok su se birale najbolje skladbe. Izveli su svoje autorske pjesame te nekoliko izvornih narodnih pjesama na svom materinjem jeziku.

Šibenčani se dobro sjećaju njihovog nastupa 2013. godine na Trgu četiri bunara, ali i kada su svojom svirkom rasplesali publiku na domjenku nakon Šansone iste godine. oduševila je i sinoć nastupit će na Roškome slapu u Nacionalnom parku Krka u četvrtak, 17. kolovoza.

Grupa u Hrvatsku dolazi u užem sastavu koji čine pjevač i frontmen Liam Ó Maonlai i gitarist Peter O'Toole koji će izvesti zanimljiv repertoar s najpoznatijim tradicionalnim irskim skladbama, najavljeno je iz Nacionalnog parka Krka. Hothouse Flowers je popularna irska grupa koja je krajem osamdesetih imala nekoliko velikih hitova od kojih su najveći Don't Go s prvijenca People iz 1988. te I Can See Clearly Now i Give It Up s drugog albuma Home iz 1990.

Njihov glazbeni pravac oslanja se na kombinaciju pop zvuka i irskih tradicionalnih melodija. Nastupali su na velikim festivalima poput Readinga i Glastonburyja. Surađivali su sa svjetskim zvijezdama kao što je Bono Vox iz grupe U2. Grupa se održala sve do danas, redovno svira po turnejama, a posljednji album "Lets Do This Thing" objavili su prošle godine.

Prije nekoliko dana nastupili su i na Roškom slapu.

 

Iz kategorije: Kultura