Datum objave: 05. Kolovoz 2017

Šibenska slikarica Branka Grubić otvorila svoju prvu izložbu i to u Sarajevu

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba „Don't Fade Away“ hrvatske slikarice Branke Grubić iz Šibenika otvorena je sinoć u jedinstvenoj, opuštenoj atmosferi sarajevske Kutche. Na otvorenju se okupilo stotinjak uzvanika i predstavnika medija.

Nakon protokolarnog dijela otvorenja, posjetitelji su se nastavili družiti ubašti #izakutche, uz nastup mladih šibenskih glazbenika iz dueta Indigo. Ali Branka nije promovorala samo svoje slike.  Iskoristila je pozornost sarajevske javnostite je predstavila i kulturnu i turističku ponudu Šibenika. U izložbenomprostoru postavljen je info pult s video monitorom na kojem su prikazivanipromotivni filmovi NP Krka, TZ Šibensko - kninske županije i Tvrđavekulture, te su distribuirani tiskani promotivni materijali.


Branka je vrlo emotivno doživjela svoju sarajevsku premijeru, te sebiranim riječima zahvalila svima koji su sudjelovali u realizacijinjezinog sna.„Danas mi je definitivno jedan od najljepših dana u životu. Ne samo zbogtoga što sam otvorila svoju prvu samostalnu izložbu, već zbog svih lijepihuspomena koje ću ponijeti odavde. Od Maje, Adne i svih kutchanica, preko ekipe iz The Brew Pub-a, Superfood-a i sarajevskih medija pa do brojnih znanih i neznanih prijatelja koji su večeras ispunili Kutchu i moje srce.Od prvog trenutka sarajevska raja je srcem ušla u ovaj projekt i unijela usve ovo toliko emocija da od sada Sarajevo mogu smatrati svojim drugim domom. Isto tako, oduševila me podrška koju su mi pružile tvrtke i institucije iz Šibenika, Splita i Zagreba, posebno Dalmare centar, Nacionalni park Krka, Županijska turistička zajednica, Dalmacijavino i agencija Ciceron. Sva ta pozitivna energija pretočena je u ovu divnu večer koju nikad neću zaboraviti", izjavila je.

 

Zadovoljstvo nije krila niti Adna Ahmedić, voditeljica Kutche.„Iako smo mi u Kutchi prvenstveno orijentirani na promociju BiH umjetnika,dizajnera i obrtnika, zadovoljstvo nam je kad možemo ugostiti umjetnikepoput Branke. Umjetnost ne poznaje granice i nepogrešivo povezuje otvorenei pozitivne ljude. S Brankom smo kliknuli na prvu i znali smo da će ovo biti sjajan događaj. Drago mi je i što su ljudi uživali u atmosferi naše bašte koju smo nedavno uredili i koja će biti mjesto brojnih lijepih
događanja ovoga ljeta“.

Izložba će biti postavljena u konceptualnoj trgovini i galeriji Kutcha, na adresi Skenderija 15. Ulaz je besplatan.
 

Iz kategorije: Kultura