Datum objave: 02. Kolovoz 2017

Glumac Ivo Perkušić na tvrđavi Barone održao koncert fado glazbe i proslavio rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Pravi pogodak bila je večer fado glazbe koju su na tvrđavi Barone sinoć izveli glumac Ivo Perkušić i Sanctus Domnio, najbolji europski mandolinski orkestar jer je to bio spoj emotivne, romantične glazbe u romantičnom ambijentu.

 

Ivo Perkušić se za vrijeme boravka u Portugalu zaljubio se u fado i počeo ga je nakon toga pjevati. Osim u Hrvatskoj nastupao je i u Lisabonu, u poznatoj kući fada ‘Tasca do Chico’ u Bairro Altu. Na koncertu na tvrđavi Barone pokazao je da je fado uglavnom sjetna tugaljiva glazba, ali su neke pjesme iznimka.

 

Perkušić je lani nastupio na večeri starih skladbi na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, a sinoć je priznao da mu je on, uz San Remo najbolji festival. Slučaj je htio da je na Baroneu sinoć proslavio rođendan pa mu je publika zapjevala „Happy birthday“.


Mandolinski orkestar Sanctus Domnio osnovan je 1990. godine i do sada je održao veliki broj koncerata u domovini i inozemstvu te bio sudionik brojnih međunarodnih festivala i dobitnik domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja te nosi titulu najboljeg europskih orkestra. Po Perkušićevim riječima u njemu sviraju četiri od pet hrvatskih profesorica mandoline.

No neki su  koncert na Baroneu poistovjetili sa sjedenjem za stolomui kafiću uz glasno pričanje što je remetilo uživanje onih koji su na Barone došli zbog glazbe. Vrijeme je da odgovorni  u ustanovi Tvrđava kulture uvedu neka pravila ponašanja i njihovu kontrolu jer nema smisla čekati da sva publika postane kulturna i da se primjereno ponaša.

Iz kategorije: Kultura